Какво да ядем, за да отслабваме, без да се изтощаваме

otslabvane-motivatsiya-1

За да имаме енергия, докато отслабваме, можем да включим в диетата си пълнозърнест хляб. Не трябва да забравяме семената и ядките.

Когато мислим как да отслабнем, първо се сещаме да изключим въглехидратите от диетата си, а също и мазнините. Това обаче е голяма грешка, казват специалистите по хранене. Ето защо:

Въглехидратите са основен източник на енергия за тялото и мозъка ни, същото важи за ненаситените мазнини или наричани още „полезни мазнини“, които са много важни за клетките и сърцето ни.

Ето кои храни можете да включите в диетата си за отслабване, без да губите енергия:

1. Яйца. Много хора ги изключват от диетата си, защото се страхуват, че ще напълнеят и ще повишат нивата на лошия холестерол. Когато ги консумираме в умерено количество, яйцата ни осигуряват много важни протеини за организма ни, най- вече за мускулите. При отслабване, много често кожата ни увисва. Добър начин да го избегнем е като консумираме повече протеини и правим упражнения за стягане на мускулите. Не изключвайте напълно яйцата от диетата си, ако искате да отслабнете.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

yaitse

2. Полезните мазнини и олиото. Няма как да отслабнем, ако сме изключили всички мазнини от менюто си. Трябва да заместим вредните мазнини с полезните, ненаситени мазнини. Ето и причините:
– Подобрява физиологията на клетъчните мембрани
– Помага ни да усвояваме витамините
– Осигурява ни енергия

Полезни мазнини можем да си набавим от следните храни: авокадо, зехтин екстра върджин, орехи, семена от чия, тиквени семки, кокосово олио, рибено масло и пр.

3. Риба. Ако искате да отслабнете здравословно, като осигурявате максимум грижа за сърцето и мозъка си, включете риби от семейство селдови. Богати са на мастни ненаситени мазнини и на полезни протеини. По време на диетите за отслабване, настроението ни се променя често. Понякога сме подтиснати и депресирани. Рибата обаче ни помага да стабилизираме настроенията си.

Включете в диетата си: сьомга, треска, сардини и пр.

4. Най- подходящите зеленчуци. Това са зеленчуците, които съдържат много антиоксиданти, фибри, витамини и минерали. Най- добре е да се ядат сурови. Ето кои зеленчуци да включите непременно в диетата си: моркови, броколи, спанак, лук, чушки.

5. Семена, пълнозърнести продукти и ядки. Във всяка диета за отслабване трябва да има хляб. Всеки ден трябва да приемаме по 30 грама фибра. Затова, трябва да консумираме пълнозърнест хляб. Ето кои храни да не пропускате в диетата си: ръжен хляб, пълнозърнест ориз, бадеми, орехи, лешници, слънчогледови семки, тиквени семки.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *