Подправки за перфектна кожа

podpravki

Много храни действат подмладяващо на кожата. Например, протеините. 65 грама дневно подобряват мускулния тонус и стяга кожата на лицето и тялото. Протеини се съдържат в доста храни – месо, мляко и др., но също и в някои подправки.

Кожата също е орган. Състои се от две части: епидермис (външна) и дермис (вътрешна). Действа като гъвкава бариера, благодарение на веществата колаген и еластин.

Подправките, които използваме, за да приготвяме по- вкусна храна, могат да ни помогнат да изглеждаме по- добре.

1. Чесън. Смесете екстракт от чесън, разтворен в мазнина, и го нанасяйте веднъж дневно върху брадавиците по ръцете. Ще изчезнат след 1- 2 седмици.

2. Куркума. Ако се нанася директно върху кожата, помага за зарастването на раните.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

koja-maska

3. Карамфил. Тази подправка е мощен антиоксидант, тъй като съдържа феноли. Така предпазваме клетките от окисляване, основни причинители на бръчките.

4. Босилек. Сложете 2 с.л. пресен босилек в 250 грама гореща вода и оставете да кисне 10- 20 минути. Когато изстине, нанесете с памуче върху лицето или напръскайте с пулверизатор. Може да държите до 90 дни в хладилника.

5. Копър. Много е подходящ за чувствителна кожа. Помага за намаляване на подуването и зачервяването. Ако кожата ви е по- мазна, копърът пречиства и тонизира.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *