Зам. шефът на служба “Военна информация” Митко Троански сам си пускал срамните снимки във Фейсбук

Митко Троански

Преди десет дни президентът Росен Плевнелиев заяви, че е време ДС да бъде изпратена в музея. Изявлението на президента за пореден път прозвуча странно, тъй като ключови хора от неговата администрация са свързани с комунистическата служба, която бе оръжието на партията по време на тоталитарния режим.

Цветлин Йовчев е шеф на кабинета на Плевнелиев, а съветник по сигурността му е ген. Стоимен Стоименов, който не само идва от редиците на Държавна сигурност, но е изкарал и специална школа в Москва което със сигурност означава съпричастност към Главното разузнавателно управление на СССР, подчинено на министъра на отбраната и на шефа на Генералния щаб на съветската армия.

Изявленията на Плевнелиев срещу ДС получиха тези дни и още едно опровержение. По време на последния парламентарен контрол стана ясно, че 45 процента от ръководния състав на военното ни разузнаване са кадри на Държавна сигурност. Тази цифра бе посочена лично от министъра на отбраната Аню Ангелов, който отговори на актуален въпрос, зададен от депутата от ДСБ Иван Иванов.

Проверка също показа, че службата не е реформирана и се е превърнала в последния тоталитарен бастион.

Както и друг път сме писали, не е ясно какво разузнават 1300 души, назначени основно на шуробаджанашки принцип. Нито за какво се харчат близо 35 милиона на година от парите на българските данъкоплатци, но е факт, че бюджетът на служба „Военна информация“ е по-висок от този на Националната разузнавателна служба.

Попаднахме на истински куриоз в социалната мрежа. Оказа се, че един от ръководителите на военното ни разузнаване има страница във Фейсбук. Докато имената на шефовете на други служби често стават известни доста време след като са се пенсионирали, някои наши пишман разузнавачи демонстрират непукизъм за естеството на работата си и с удоволствие пускат свои фотоси в социалната мрежа.

Публикуваме снимката на полковник Митко Троански, който е заместник-директор на служба „Военна информация“ и който сам я е качил на стената си в социалната мрежа. „Наздраве на компанията“ е чудесно описание за духа, който цари в това иначе сериозно учреждение. От снимката става ясно, че полковникът обича „Ланска“ водка произвеждана в Дания. Не е много сигурно обаче дали наздравицата, която вдига, е за НАТО. Ако съдим по физиономията, тя по-скоро говори: „Да здравствует СССР!“.

Но това няма нищо общо с модерното разузнаване на една реформирана натовска държава, коментират експерти по сигурността, които твърдят, че за службите ни 10 ноември още не е настъпил, тъй че е твърде рано президентът да ги праща в музей. Ако е искрен, разбира се.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Зам. шефът на служба “Военна информация” Митко Троански сам си пускал срамните снимки във Фейсбук"

  1. Мунчо   14.01.2013 at 14:52

    Бочев е сериозен офицер и това, че казал наздраве не влиза на педалите в работата. Изпълняваните от него задачи са само и единствено в интерес на родната ни сигурност.

    Отговор
  2. Бобунчо   03.10.2013 at 17:38

    Наздраве и „Да здравствует СССР!”. И какво от това, ще ме „осъдите“ ли ?
    Маймунковци, търсещи сензация сте вие ! Снимка – и …. опит да оопетните даден човек, който дори не познавате дори.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *