Гришо губи спонсор заради Маша

Григор Димитров
Григор Димитров

  Спортният гигант Nike e на път да се откаже да налива милиони в най-добрия български тенисис Григор Димитров, научихме от достоверни източници.

Мениджърите на компанията са разочаровани от представянето на родния секссимвол през последните няколко месеца и са решили да преосмислят първоначалните си намерения.

Към момента договорът на хасковлията с американците е на стойност 350 000 долара, твърдят чуждестранни издания. Скаутите на компанията следят развитието му още от времето, когато Гришо стана шампион при юношите и спечели турнирите „Уимбълдън“ и „Ю Ес Оупън“. Изкачването му при мъжете пък бе съпроводено с прекрасни игри и от Nike не се поколебаха да му предложат договор.

Григор ДимитровПрез месец май нашенецът достигна най-големия връх в професионалната си кариера, размазвайки действащия световен номер 1 Новак Джокович. С победата Гришо се изкачи до 26-о място в ранглистата при мъжете и даде сериозна заявка занапред.

Според информации само седмица след мача срещу сърбина Димитров се е срещнал с представители на спортната марка, която е изразила готовност да подпише нов договор с него при по-добри уилииия, но само ако той продължи да играе толкова силно.

За издигане на имиджа му спомогнаха и медиите, които веднага прибързаха да сравнят Димитров с великия Роджър Федерер.

Откакто обаче Григор Димитров и Мария Шарапова признаха официално, че са заедно, развитието на българина като че ли спря. Именно това е и причината спонсорите от Nike да преосмислят инвестицията си.

Григор с Мария Шарапова
Григор с Мария Шарапова

Само преди броени дни хасковлията се изплю в лицето на всичките си почитатели, отпадайки безславно от 121-вия в света – Жоао Соуса, още на старта на „Ю Ес Оупън“.

Минути след срамната загуба във Фейсбук пламна широка дискусия по повод бъдещето на Гришо. Много от неговите почитатели за голямо съжаление смятат, че първата ни ракета при мъжете го очаква същата съдба, каквато сполетя смятания за нов великан във футбола Валери Божинов.

Маша ще изяде главата на Григор. Нашите спортисти така и не се научиха първо да гледат кариерата и националния интерес, а след това леглото.

За жалост и той върви по стъпките на Валери Божинов. Не вярвам, че от Гришо ще стане следващия Роджър Федерер“ това е само малка част от гневните коментари след края на двубоя.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *