Съвети и рецепти при обилно потене

Хората се потят по различни причини: защото е топло, защото спортуват, и пр. Проблем обаче се появява, когато потенето е прекалено много и мирише неприятно. Срамно е да имаме две големи мокри петна под мишниците на блузата си. Ето някои полезни съвети и рецепти, които могат да са ви от полза:

potene

Сред причините за обилното потене са храненето, гените, лекарства и пр. Състоянието е известно като хиперхидроза. Може да засяга лицето, ръцете, краката. Парфюмите и дезодорантите не са най- доброто решение, защото само дразнят кожата.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Съвети срещу обилното изпотяване:

– Бъдете реалисти. Не се депресирайте от факта, че пак сте се изпотили.
– Носете винаги вода. Особено през лятото в жегите трябва да носите бутилка вода. Така ще сте винаги хидратирани и ще изхвърляте излишните токсини. Кожата, косата и ноктите ви ще са още по- красиви.
– Спрете кофеина. Съдържа се не само в кафето, но и в кока- колата. Така ще сте по- спокойни и ще се потите по- малко.
– Дрехи от естествени материи. Ликрата и другите синтетични материали само задълбочават проблема. Изберете тениска или блуза от памук, за да могат да дишат порите. Избягвайте черното, избирайте бяло или пастелни тонове.

potene-saveti

ДОМАШНИ РЕЦЕПТИ СРЕЩУ ОБИЛНО ПОТЕНЕ

Рецепта за домашен дезодорант. 120 грама оцет и 30 капки етерично масло от лавандула или розмарин. Оставете да престои една седмица в съд с херметичесто затваряне, на сухо място, без директна светлина. Сложете три лъжици във водата във ваната.

Ексфолиране. Потта може да е причинена от запушване на порите. Използвайте овес, морска сол, смелено кафе или лимонов сок. Търкайте два пъти седмично вечерта, преди сън.

Парните бани също помагат за изхвърляне на токсините. Отпускат тялото и мисълта, намаляват хормоните на стреса.

Пудра антитранспирант. Смесете 1 с.л. нишесте с няколко капки етерично масло и сложете под мишниците след като сте се изкъпали.

Билковите чайове са полезни, особено този от салвия. Растението е богато на витамин В и магнезий, така намалява дейността на потните жлези. Пийте най- много по две чаши дневно. Водата не трябва да е много кипнала.

Сокът от грозде или домат помага да поддържаме телесната температура, така че да не прегряваме много. Пийте по една чаша сутрин.

Картофите също намаляват обилното потене. Отрежете няколко колелца и натъркайте сока върху кожата. Оставете да действа, докато изсъхне. Измийте с вода и неутраблен сапун.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *