Кой шампоан е подходящият за вашата коса

Усещате, че косата ви не е жизнена, имате косопад или прилича на слама? Не се отчайвайте! Това може да се дължи на много проста причина – употреба на неподходящ шампоан.

kosa-miene-shampoan

Когато не знаем кой продукт е подходящ за нашата коса или кои могат да й навредят, допускаме грешки, които се отразяват сериозно на косата ни.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

Важното е да използваме продукти, които пазят скалпа, и буквално атакуват проблема отвътре. Едно от най- сериозните опасения е появата на пърхот. Много често се образува заради шлаки, които остават по косата, когато не отмием добре продуктите. Други причини могат да бъдат: неправилно хранене, стресови ситуации. Обърнете внимание на проблема и ако не можете да се справите, обърнете се към дерматолог.

За да изберете шампоана, който ща направи косата ви перфектна, трябва да имате предвид следното:

kosa-dieta

Ако косата ви е вяла, слаба и бързо се омазнява, използвайте шампоан за честа употреба или за мазна коса. Тези шампоани обикновено съдържат съставки като лайка или салвия. Има и такива, които съдържат колаген, така че вялата коса да се сдобие с обем и сила.

За къдрава и тънка коса най- добрите варианти са тези, които съдържат различни масла (жожоба, зехтин, ядка от кайсия) и протеини, които да хидратират. Обикновено този тип коса бързо изсъхва, щръква на всички страни, без блясък е, най- вече заради атмосферните условия.

Ако косата ви е боядисана и искате да изглежда здрава и жизнена, ви трябват продукти, предназначени специално за този тип. Шампоанът трябва да предпазва косата от UV лъчите, защото външните фактори карат цвета да губи цвета си.

МИТОВЕ И РЕАЛНОСТ

Един от най- честите митове е, че ако си мием косата всеки ден, ще започне да капе повече. Според повечето експерти обаче, това няма как да се случи.

Ако кожата на главата ви е чувствителна, трябва да използвате шампоан, който не съдържа алкохол, парфюми или силикон. Изберете по- леки и натурални продукти.

Трябва да отмивате много добре шампоана, за да не се събират остатъци. Освен това, не прекалявайте с количеството шампоан, което употребявате – трябва да е адекватно на дължината на косата ви.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *