Полицията прикрива поръчково убийство на бизнесмен във Владая

  Полицията укрива тежко криминално престъпление, съобщиха отлично информирани източници. Става дума за поръчково убийство, извършено преди две седмици във вилна зона „Приплат“ във Владая.

Никой от МВР не е съобщавал на медиите за това престъпление, което е странно предвид факта, че и най-дребните криминални инциденти обикновено намират място във водещите новини на по-големите средства за масова информация. Цялото село от две седмици обсъжда този случай, въпреки, че информацията за него е изключително оскъдна, което го прави още по-загадъчен.

Според наши полицейски източници в нощта срещу 27 август, около 2 часа мъжки глас се обажда на телефон 112. Той съобщава, че пред дома му във вилната зона „Приплат“ във Владая има двама въоръжени мъже, които искат да го убият.

Операторът започва разговор, за да се убеди, че сигналът е сериозен. Двамата разговарят няколко минути, докато накрая подаващият сигнала извикал ужасено: „Откриха ме!“, а служителят на телефон 112 чул картечен откос, след което настъпила тишина. Малко след това районът на местопрестъплението бил отцепен, а на мястото пристигнали служители от четири различни подразделения на МВР. Първо дошли полицаи от Шесто районно управление, което отговаря за реда във Владая. След тях се изсипали накуп от Столичната дирекция на полицията, от ГДБОП и жандармерията. Районът бил отцепен в периметър от няколко километра, а на служителите, които го охранявали, било строго забранено да дават каквато и да било информация. Самите те били държани в пълно неведение, след като оперативната група влязла на местопрестъплението.

Според нашите източници убитият е бизнесмен с преуспяващ бизнес, който неотдавна наел или си купил вила в района. Изглежда, че скоро се е нанесъл, защото никой от съседите, с които говорихме, не знаеше подробности нито за него, нито чия собственост е къщата. Според нашите информатори той се оплаквал както в ГДБОП, така и в други подразделения на МВР, че има опасност за живота му.

Не е ясно и какво е говорил на телефон 112 във фаталната нощ минути преди да бъде застрелян, а на служителите от спешната линия било изрично забранено да дават каквато и да е информация по случая. Предполага се, че записът от разговора е иззет като веществено доказателство.

Нашите източници твърдят, че от години не е имало такова информационно затъмнение, и то за такова тежко престъпление, и изказаха предположение, че убийството може да е свързано с опит да се овладее бизнесът на жертвата.

Ще бъде продължено търсенето на още подробности. В сегашния случай обаче няма абсолютно никаква официална информация, и то в продължение на петнайсетина дни.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Полицията прикрива поръчково убийство на бизнесмен във Владая"

  1. Пена   13.10.2013 at 21:48

    Владая от китно и спокойно селце се превърна в убежище на престъпници
    Преди два дни обраха жена(рускинята Елена) пред дома й, тази нощ запалиха кола в центъра на селото обирите на домове станаха ежедневие
    Но затова никой никъде не пише На какво дължим затъмнението?!

    Отговор
  2. 1   30.11.2022 at 17:16

    1

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *