Мутри от СИК проговарят за тъмното минало на Бойко Борисов! Виж тук:

Бойко Борисов

  10 години след убийството на митичния бизнесмен Тодор Толев, разследването за покушението срещу него може да се разплете, научихме от запознат със случая, който живее в чужбина. Тодор Толев е убит през юни 2003 година, но бившият му съдружник и тогавашен главен секретар на МВР Бойко Борисов не успява да разкрие престъплението.

На 16 юни 2003 година Тодор Толев се прибира в къщата си на ул. „11 август“ в София. До него минава червен фиат. Бизнесменът е покосен от 4 куршума и умира на място. Само месец по-рано отново е стреляно по него, но Толев оцелява по чудо. Вторият опит на килърите се оказва фатален за съдружника на Бойко Борисов, който дълги години е и близък негов приятел. След убийството разследването е качено на трупчета и по него няма развитие.

„Около Тодор винаги се въртяха много приятели, но и много пари. Тогава МВР не си мръдна пръста да рови около убийството му и това беше целенасочено. През 2003 година хората като че ли свикнаха всяка седмица да има убийства и не обърнаха внимание на Толев и връзките му. Ако Борисов излезе от политиката, много хора ще проговорят, и не само за Тодор. Но още ги е страх“, казва бизнесмен, свързан с Тодор Толев, който от години живее в чужбина. 

Тодор Толев

Тодор Толев и Бойко Борисов са съдружници във фирмата „Ти Би Ай 97″. След убийството на Толев бившият главен секретар се изказва, че тя е създадена в случай, че „Ипон“ не вземе лиценз за охранителна дейност. Заедно с тях е и друг приятел на Борисов – Владимир Петев.

„От 2001 до 2005 година доста приятели и съдружници на Борисов бяха убити.

За мутрите от СИК истината може и да не излезе, но за Тодор ще стане ясно, въпреки че физическите извършители на убийството му вече не са живи“, усмихва се загадъчно източникът ни.

Тодор Толев е бивш директор в киностудия „Бояна“. За него се твърди, бил и офицер от Държавна сигурност но името му никога не е било разкривано официално. Знае се, че брат му Георги е бил шофьор на Иван Славков-Батето по времето на комунизма и като такъв е бил служител на УБО.

След 1990 година двамата братя започват частен бизнес, но далеч по-напред е Тодор. Георги и до днес се занимава с транспортен бизнес, но не е от основните играчи на пазара.

Местопрестъплението на ул. "11 август", където Толев намира смъртта си

„Тодор Толев беше изключителен човек, много умен и кадърен. Познаваше всички големи клечки. Беше гениален шахматист и редовно се отбиваше пред Народния театър. Там всички го познаваха и се отнасяха с огромно уважение.

Пенсионерите едва ли предполагаха, че Тодор Толев е основен играч в бизнеса с телефонни импулси, цигарения бизнес, където е разковничето за убийството му и търговията“, казва изгнаникът пред журналисти.

Тодор Толев е бил съдружник и със Славчо Христов, когато последният е приближен банкер на Иван Костов. Има връзки и в БСП, НДСВ и СДС. Дъщерята на Толев живее в Испания, а съпругата му и брат му остават в България. Говори се, че след убийството му те са търсили многократно Бойко Борисов, който тогава е главен секретар, но след втората среща той престава да им вдига телефона.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Мутри от СИК проговарят за тъмното минало на Бойко Борисов! Виж тук:"

  1. Pingback: 3traditions

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *