Рецепти за красота с оцет

Искате да хидратирате кожата си максимално? Косата ви е без блясък? Тези и други проблеми могат да намерят лесно решение само чрез оцета. Вижте тези евтини и домашни рецепти, които ще ви върнат красотата

оцет2

Толкова обичайната подправка в кухнята – оцета, може да има и други приложения, които изненадват с ефикасността си. Оцетът притежава важни антибактериални свойства и е богат на витамини и антиоксиданти. Също така, идеално пречиства организма, особено ябълковия оцет. Освен това предпазва от възпаления, помага при мускулни болежки.

Трудно е да се открие друга толкова евтина подправка, чрез която в домашни условия, да си направите много разкрасителни процедури.

Здрава, силна и блестяща коса с оцет

Срещу косопад и оплешивяване – лосионът „Ефект- 2“. ВИ ТУК:

Чудесно средство за здрава и блестяща коса. Ако забелязвате, че косата ви е посърнала, смесете вода и оцет в оцет3пропорция 2:1 и измийте косата си, след шампоана. Правете го два пъти седмично и ще видите как косата ви отново ще е енергична.

Ако бързо трябва да си върнете блясъка на косата, може да приготвите следната маска: разбивате 1 белтък, добавяте 3 с.л. зехтин и 1 с.л. оцет. Нанесете след измиването и оставете да подейства 15 минути. Измийте както обикновено. Освен че косата ви ще блести, както никога с тази маска, тя ще е копринено мека, а цъфтящите връхчета ще изчезнат.

Ако имате пърхот, смесете еднакво количество вода и оцет. След като измиете косата, масажирайте скалпа с тази смес в продължение на няколко минути. После измийте. Ако искате да предпазите детето си от въшки, оцетът отново е вашето решение. След като измиете косата, нанасяте същата смес.

Ако се притеснявате, че ще миришете на оцет, миризмата ще изчезне след няколко минути. Когато изсъхне, косата ви изобщо няма да мирише на оцет, ако го използвате в указаните количества.

кожаОцетът е полезен и за кожата

Домашните рецепти за грижа за кожата, които са свързани с оцет, са особено препоръчителни в случаите на мазна кожа, пъпки и черни точки.

Ако искате да ексфолирате кожата си в дълбочина, като изчистите идеално порите си, направете следния крем: намачкайте 3 ягоди и им добавете 2 с.л. оцет. Кожата ви ще стане чиста, мека и блестяща.

Може да почистите лицето си също като добавите няколко капки оцет в 100 мл зехтин. Кожата ви ще е гладка и чиста, а тази смес може да се използва и за махане на грим.

Хубава освежаваща маска може да получите, ако смесите половин кофичка кисело мляко, 1 парче намачкана краставица и няколко капки ябълков оцет. Ако кожата ви е мазна, при нанасяне на сместа 2 пъти седмично, ще успеете да контролирате себума и кожата ви ще се изчисти.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *