Рецепти срещу белези от акне

След като сме махнали пъпките от лицето си, често по лицето ни остават петна. Тези белези трудно изчезват, но не е невъзможно. Нека разгледаме рецепти и природни средства, за да махнем петната, произведени от акне.

akne-belezi

Рецепти за премахване на белезите от акне:

Кафява захар. Разтворете малко кафява захар във вряща вода, за да стане гъсто. Ако кожата ви е мазна, добавете няколко капки лимонов сок, а ако кожата ви е суха, няколко капки зехтин. Оставете да изстине и нанесете върху засегнатата зона.

Бирена мая. Така ще избегнете повторната поява на акне. Слагайте по една ч.л. в храната си всеки ден. Може да направите маска с малко прясно мляко. Нанася се върху лицето, оставете да изсъхне и изплакнете.

Сода бикарбонат. Сложете директно бикарбонат върху белезите от акне и навлажнете с малко вода. Оставете да подейства няколко минути и измийте кожата с хладка вода.

akne-petna

Лайка. Има антисептични свойства и е едно от най- добрите средства за премахване на белези. Направете отвара с 1 с.л. лайка в чаша вода, оставете да изстине и нанесете върху кожата. Може да направите и бани с лайка с 1 ч.ч. лайка в 2 литра вода за 15 минути, ако белезите не са само по лицето.

Зехтин. Намокрете памук с малко зехтин и нанесете върху проблемната зона.

Домат. Съдържа витамин А, който възстановява и подмладява кожата. Намачкайте половин домат и нанесете върху лицето, като оставите да действа 15 минути и измийте с много вода.

Мед. Омекотява кожата и премахва петната. Нанесете върху проблемната зона и изчакайте 15 минути. Измийте с много вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *