Природни средства за красива кожа

Винаги искаме да изглеждаме красиви и да поддържаме кожата си здрава и атрактивна. Но много често в забързаното ежедневие, между служебните задължения и времето за домакинска работа и грижи за децата, пренебрегваме грижите за нея.

krasiva-koja

Затова ви представяме някои природни средства, повечето от които имате в кухнята си, за разкрасяване на кожата:

Сода бикарбонат за ексфолиране на кожата. Ексфолиантите служат за почистване на кожата. Содата бикарбонат е основната съставка в рецептата, която ще ви представим. Малките гранули премахват мъртвите клетките, които увреждат порите. Освен това, содата има антисептично действие.

Смесете 4 с.л. сода бикарбонат с 1 с.л. вода, за да образувате паста и нанесете върху лицето като всеки друг ексфолиант.

Кафе срещу целулит. Кафето значително ще подобри външния вид на целулита ви. Сложете утайката от кафе директно на кожата, сякаш е ексефолиант.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК

То действа като диуретик и също помага за премахване на мазнината от клетките. Така целулитът се забелязва по- малко.

Лимон срещу суха кожа. Цитрусовата киселина помага за премахване на мъртвите клетки, също и тези на сухатаrecepti-za-koja кожа и пречи да се образуват бързо. Отрежете лимон на половина и натъркайте лактите, петите и коленете за няколко секунди. После отмийте.

Мента за махане на пъпки. Ментата премахва акнето, без да изсушава кожата. Съдържа ментол и ментон, които намаляват зачервяванията и възпаленията. Премахва и мазнината, която образува пъпките.

Сложете две листа и 1 с.л. лимон в сокоизтисвачка. Покрийте пъпките със сместа за 15 минути и после отмийте. Повтаряйте по 2 пъти на ден, докато пъпката изчезне.

Магданоз срещу сенки под очите. Богат е на витамин К, който намалява притока на кръв в зоната на очите, важен фактор за образуването сенките. Сложете магданоза с кисело мляко в сокоизтисвачка. Нанесете пастата внимателно под очите. Оставете да подейства 20 минути и после отмийте с хладка вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *