Две домашни рецепти срещу бръчки

Махането на бръчките от лицето може да е сложна задача, особено ако се използват природни средства. Може обаче сами да си приготвите кремове у дома, при това с напълно натурални съставки: крем от моркови и маска от домати.

bruchki

КРЕМ ОТ МОРКОВИ

Съставки: 3 ч.л. вода, 3 ч.л. алое вера, ½ масло от моркови (което може да смесите с малко олио), 1 с.л. пчелен восък, 3 с.л. масло от семена на камелия, 2 с.л. масло от карите. По желание, можете да добавите 2 капки етерично масло от моркови, 5 капки етерично масло от лавандула, 3 капки етерично масло от розов гербер.

morkovi-bruchki

Смесете всички масла с маслото от карите и восъка. Сложете ги на парна баня, докато се разтворят. Оставете да изстине, и когато стигне до стайна температура, добавете сок от алое вера и смесете, за да получите хомогенна смес. Веднага добавете по желание някой от вариантите за етерични масла, най- добре да е това от моркови. Изсипете с стъклен съд, използвайте в продължение на два месеца, както всеки крем срещу бръчки. Добре е маслото от моркови да се смеси с малко олио, защото може да направи кожата ви оранжева.

МАСКА ОТ ДОМАТИ

За да приготвите маската, ви трябва половин домат и 1 с.л. захар.

Сипете захарта в чиния и натопете резена домат в нея. След това минете по лицето си с масажиращи движения. Маската ще помогне и срещу черни точки. Оставете маската 10 минути. После изплакнете с хладка вода и подсушете с леки удари с кърпа по лицето.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *