Домашни маски срещу целулит

целулит6Целулитът може да се победи чрез различни начини: хранене, физически упражнения, масажи, кремове, мезотерапия, естетическа хирургия. Някои от тези процедури обаче излизат доста скъпо, а и са мъчителни.

Ние ви предлагаме икономичен и ефективен метод срещу целулита – домашни маски. Ето няколко варианта:

Друг лесен и ефективен начин срещу целулит – ВИЖ ТУК:

МАСКА ОТ САЛВИЯ И ЕВКАЛИПТ

Смесват се 2 шепи салвия, 2 шепи евкалипт, половин литър зехтин и малко лимонов сок. Оставяте да престои 9 дена и прецеждате. Налага се на кожата след топла баня и са правят леки масажи в третираната зона.

КАФЕ И БАДЕМОВО ОЛИО

Смесете смелено кафе и бадемово олио и нанесете върху зоните с целулит, като масажирате енергично. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да подейства 30 минути. Отстранете със студен душ.

ОЛИО И ЦИТРУСИ

Смесете 6 лъжици кокосово олио, няколко капки екстракт от лимон и 1 лъжица сок от грейпфрут и целулит7разбъркайте хубаво, докато получите хомогенна смес. Нанесете с ексфолираща ръкавица на засегнатата зона и разтривайте. Масажът се повтаря няколко пъти в седмицата за по- голям ефект.

КРЕМ ОТ БРЪШЛЯН
Стоплете 250 грама вода и я поставете в съд. Добавете шепа листа от бръшлян и известно количество екстракт от лайка. Оставете да престои.

Сложете част от сместа върху кърпа или памук и нанесете добре. Масажирайте с ексфолираща ръкавица, за да отворите порите. Накрая сложете марля с още от сместа и оставете за няколко часа. Накрая се измивате. Най- добре да се прилага няколко пъти в седмицата.

МАСКА С ГЛИНА

Натъркайте зоната с целулита с хладка вода и ексфолираща ръкавица. Оставете кожата малко да изсъхне и нанесете глината там, където правихте масажа. После покрийте зоната с прозрачно фолио. Масажите се повтарят всеки ден.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *