Домашен крем за лице с ябълка

Кожата е изложена постоянно на вредни фактори: замърсяването на въздуха, стрес, недоспиване, лошо хранене и пр. Затова вечер се нужда е от допълнителни грижи. Нека разгледаме много полезна домашна рецепта за нощен крем за лице, чиято най- важна съставка е ябълката. Плодът подхранва и освежава кожата до последния сантиметър.

krem-za-lice

СВОЙСТВА НА ТОЗИ ДОМАШЕН КРЕМ

Приготвя се от ябълката, която е богата на много витамини – А, В, С, бетакаротен, маликова киселина, антиоксиданти и други полезни вещества, които поддържат косата млада и красива.

Маликовата киселина поддържа кожата мека, тъй като действа малко като ексфолиант. Антиоксидантите в ябълката поддържат кожата блестяща и млада.

В крема се съдържат още зехтин и розова вода, които подобряват тена на кожата и намаляват пигментацията. Зехтинът действа като естествен хидратант, забавя стареенето. Розовата вода е много подходяща за чувствителна кожа, успокоява акнето, поддържа рН на кожата, лекува белези и възстановява кожата. Действа противовъзпалително иyabalki съдържа много антиоксиданти.

Съставки:

– 1 ябълка
– Зехтин
– Розова вода

Начин на приготвяне:

Отрежете ябълката на две и махнете семената. Нарежете я на малки парченца. Сложете в кухненския робот и добавете половин чаена чаша зехтин. Разбийте от 5 до 7 минути, докато се получи кремообразна смес. Сложете да се стопли на водна баня, докато омекне. Оставете да изстине и добавете половин чаена чаша розова вода. Оставете в хладилника между 4 и 6 дена.

Как се използва

Почистете лицето и шията с почистващо средство и подсушете. Нанесете крема върху лицето с масажиращи движения. Оставете да действа цяла нощ, а на сутринта отмийте с хладка вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *