Домашен хидратиращ крем след депилация

krem-sled-epilaciq

Идва моментът за депилация и знаем, че кожата ни доста ще страда: изсушаване, парене, сърбеж, чувствителност и др. Депилацията, независимо дали е с кол малка или самобръсначка, винаги оставя странични ефекти върху кожата. За да се справите с проблема, нека разгледаме как да направим домашен овлажняващ крем от алое вера и мента.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Първо, трябва да сложим 120 грама дестилирана вода в касерола и да я изчакаме да заври. Добавяме 1 с.л. натриев борат и слагаме на бавен огън отново, за 4 минути.

menta-aloe-vera

От друга страна, смесвате 80 мл кокосово масло с 1 с.л. ланолин, 1 с.л. пчелен восък и 2 с.л. бадемово масло. Разбъркайте добре и сложете сместа в друга касерола и сложете на котлона, докато восъкът се разтопи.

После смесвате първия съд с бората с втория съд с маслата. Разбъркайте добре и оставете да изстива. Накрая слагате 15 капки натурално масло от мента и 80 мл гел от алое вера. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес. После сложете сместа в стерилизиран съд и кремът вече е готов. Сложете го на тъмно и хладно място, докато започнете да го използвате.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *