5 вида ядки за красива и здрава кожа

yadki-dieta

Ядките са сред най- полезните храни: не само за здравето ни, но и за външния ни вид. Ето кои ядки можем да използваме, за да имаме красива и здрава кожа.

1. Бадеми. Тези ядки са отличен източник на мастни киселини и са идеални за намаляване на подуването и възпалителните процеси. Бадемите са много подходяща храна при кожни проблеми като акне, псориазис и екзема.

2. Тиквени семки. Витамин Е, цинк и магнезий: това са основните вещества в тях. Консумацията на тиквени семки бори бактериите, отговорни за акнето и помага за възстановяване на кожните клетки.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

koja-saveti

3. Орехи. Един от най- добрите източници на витамин В. Затова орехите са много подходящи за кожата. Този витамин облекчава нивата на стрес и предпазва от образувания на кожата, които се дължат на стрес.

4. Пекани. Това е чиста фибра. Помагат за изхвърлянето на токсините. Имат положителен ефект не само върху храносмилането, но и върху външния ни вид. Придават естествен блясък на кожата ни и я предпазва от омазняване.

5. Слънчогледови семки. Богати са на магнезий, минерал, който стимулира правилното кръвообращение и подобрява външния вид на кожата. Магнезият е ефективно средство за успокояване на нервите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *