4 съвета за бръснене без раздразнена кожа

Депилирането със самобръсначка е най- лесният, най- бързият, най- икономичният и безболезненият начин, но ако не се направи, както трябва, няма да се разминем с раздразнената кожа след това.

brasnene-kraka

Ако се депилирате със самобръсначка, ви предлагаме няколко ефективни съвета, за да се избавите от раздразнената кожа.

1. Използвайте хидратиращ депилатоарен крем. Превенцията е най- добрият начин да се справите с проблема след депилация. Често си бръснем краката със сапун или пяна за бръснене, а понякога го правим само с вода. Така обаче кожата ни остава раздразнена накрая. Вземете си гел за обезкосмяване, който да има хидратиращи свойства, за да запазите кожата си здрава. Важното е да съдържа витамин Е, алое вера или масло от ший.

2. Алое вера в крема. Алое вера е полезно при третирате на раздразнена и изгорена кожа. Сложете малко върху проблемата зона. Ако имате алое вера у дома, отрежете едно листо и използвайте гела, който се съдържа в него. Ако нямате, вземете си крем.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

brasnene-koja

3. Салицилова киселина. Важна е за третирате на акне и дори при псориазис. Намалява зачервяването по кожата и успокоява раздразнението.

4. Почистете зоната след депилация. Ако кожата ви се е разранила при бръснене, трябва да изчакате да се възстанови, преди отново да го направите. Преди бръснене е добре да ексфолирате кожата си. Така ще почистите мръсотиите и кожата ви ще стане по- еластична, като така ще намалите вероятността от порязвания.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *