Съвети и рецепти при косопад

Косопадът е все по- разпространен проблем сред мъжете и жените, защото всички ежедневно сме изложени на фактори, които предизвикват процес, често без да си даваме сметка.

kosopad-sledi

По принцип могат да ни паднат до 100 косъма дневно, като това е напълно нормално. Но когато често ни капе косата и в големи количества, вече е притеснително.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

КАК ДА ПОДДЪРЖАМЕ КОСАТА ЗДРАВА И ДА СПРЕМ КОСОПАДА

– Ако забележите, че косата ви е посърнала и пада постоянно, трябва веднага да спрете с употребата на преса, сешоар, и други топлинни уреди. Тези елементи доста ускоряват косопада и го засилват.
– Важно е да имаме балансирано хранене, което е полезно за здравето на косата. Липсата на хранителни вещества причинява косопад, като отслабва структурата и къса косъма. Трябва да приемате достатъчно храни с витамин А, витамин В, биотин, витамин С, мед, желязо, цинк, протеини и вода.

kosopad-anemiya
Стегнатите женски прически не трябва да се подценяват. Ако много често ги носите, със сигурност увеличават значително косопада ви.
– Важно е да почивате добре и да се наспивате. Хората, които спят добре, губят по- малко коса.

Разбира се, това се по- основните съвети. Сега нека видим няколко рецепти срещу косопад:

АЛОЕ ВЕРА. Натъркайте косата с гел от алое вера, за да спрете косопада

ЛУК И ЛИМОН. Смесете две равни части лимонов сок и сок от лук. После натъркайте нежно върху скалпа. Оставете да действа 15 минути и измийте.

КОКОСОВО МЛЯКО. Натъркайте с кокосово мляко корените на косата, за да избегнете косопада. Така стимулирате растежа на косата и блясъка й.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *