Няколко домашни рецепти за дълга и гъста коса

kosa-krasiva

Косата е важен елемент от женската красота. За съжаление, много често начинът ни на живот и здравословното ни състояние й се отразяват зле. Ако искате по- гъста и силна коса, ви предлагаме някои полезни рецепти.

Промивка с ленено семе. То е богато на омега- 3 мастни киселини, които правят косата ни по- гъста. Вземете три лъжици ленено семе, накиснете ги в съд с вода за пет дни. Нанесете сместа директно върху скалпа с помощта на памук. За да имате красива коса, измийте след 10- 15 минути. Може да включите лененото семе и в менюто си.

Портокал. Сокът от портокал е много полезен за здравето на косата. Помага за премахването на пърхота, при мазен скалп, да имаме гъста и дълга коса. Смесете сокът от портокал с пюре от ябълки в равни пропорции. Нанасяйте сместа веднъж седмично върху скалпа и косата. Оставете сместа за 30 минути и после изплакнете.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

portokali-dieta

Друг вариант е да смесите портокаловия сок със зехтин в равни пропорции. Загрейте сместа малко, после нанесете върху косата и оставете да престои 30 минути. Изплакнете с вода.

Маска за коса от авокадо. Плодът съдържа витамини А, В и Е. Много са ефикасни за естественото хидратиране на косата. Масажирайте нежно със сместа от авокадо и банан, която се нанася върху скалпа. Оставете сместа да престои върху скалпа за 30 минути. Измийте си косата с шампоан и балсам. Допълнително, може да си правете маска от две лъжици зехтин с половин парче авокадо.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *