Лесни домашни рецепти за косата

Грижите за косата понякога стават трудна задача. Има моменти, в които косата ни се нуждае от по- особени съставки, които много често се оказва, че се намират в кухнята ни.

kosa-saveti

1. Сода бикарбонат срещу мазна коса. Достатъчно е да сложите малко сода върху скалпа и да изтъркате внимателно, за да отстраните излишния себум.

2. Водка, за да избегнете пърхота. Водката е много полезна за грижата за косата. Ако сложите малко в шампоана си или балсама, няма да ви се появява пърхот.

3. Овес срещу мазнина. Ако корените ви са много мазни, счукайте малко овес или вземете овесено брашно и го сложете върху скалпа.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

oves-recepta

4. Балсам вместо шампоан. Може да използвате тази техника, когато косата ви не е мръсна, но има нужда от малко хидратация. Състои се в това да измиете косата си само с балсам и така ще постигнете перфектната коса.

5. Хидратиращ крем за лице върху косата. Много дерматолози съветват да използваме продуктите за лице и върху косата. Киселините, които съдържат, са полезни и за грижата за косата, освен това позволяват на косата да расте.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *