Какво да ядем за силна коса

Балансираното хранене със зеленчуци, плодове, цели зърна, месо и млечни продукти е най- добрият вариант за грижа и подсилване на косата, така че да имаме самочувствие и да се радваме на нейната мекота и блясък.

kosa-griji

Нека видим няколко храни, които правят косата здрава, подхранват скалпа, подобряват кръвообращението и увеличават живота на космените фоликули.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

1. Яйца. Един от най- богатите на протеини продукти, както и източник на витамин В12. Трябва да ги консумирате често, за да подхранва косата.
2. Ядки. Всички ядки, особено орехите, бадемите и фъстъците, съдържат цинк, селен и витамин В в големи количества,kosa-pricheski които са много полезни за здравето на корените.
3. Слънчогледови семки. Ако включите слънчогледови семки във вечерята си, ще помогнете на косата, тъй като съдържат много витамини В.
4. Фибра. Съдържа се в зърнените и пълнозърнестите храни. Правят косата силна заради съдържанието на фолиева киселина и витамин В6, които доставят кислород до корените.
5. Антиоксиданти. Много полезни за справяне със свободните радикали, подобряват растежа на косата, особено тези, които съдържат витамин С, като цитрусите и спанак. Тези вещества са важни за синтеза на колаген.
6. Зелени зеленчуци. Колкото по- наситен е цветът, повече подхранват косата, заради високото съдържание на желязо,калций и витамин А и С.
7. Риба. Богати са на омега- 3 мазнини, както и на есенциални мазнини, които правят косата еластична.

Неправилното хранене, стресът, климатичните промени и лошата хигиена, засягат здравето на косата, като провокират косопад и отслабване.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *