Как косата ни да стане по- обемна

kosa-rastej

Красивата и здрава коса е много важна за външния ни вид. Всички искаме да имаме гъста и обемна коса. Но поради различни причини може да не успяваме да го постигнем. Липсата на обем засяга най- вече жените с тънка и права коса.

Липсата на обем може да се дължи на причини като: наследственост, преждевременно остаряване на космените фоликули, стрес, неправилно хранене, дефицит на витамини, боя за коса и пр. Разбира се, може да се дължи и на заболяване като анемия, като в такива случаи обикновено е съпроводено и с косопад. Ако видите, че косата ви губи много обем, може да се обърнете към дерматолог.

Разбира се, на пазара има много продукти, които помагат да имаме желания обем. Ако косата ви е много рядка, тънка и с малко блясък, използвайте шампоан и балсам за обем, както и маска веднъж седмично. Също така, можете да използвате серуми, пяна и специални масла за коса без обем. Старайте се да ограничавате употребата на сешоар и преса, тъй като изтъняват косата. Ако ги използвате, използвайте протектор.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-grigi

Има и доста природни средства, с които да придадете обем на косата си:

Маслото от лавандула възстановява косата. Сложете няколко капки върху косата си и направете масаж на скалпа. Или след като я измиете, изплакнете косата с кана топла вода, в която сте разтворили ябълков оцет.

Друго добро средство е маската от желатин: 1 лъжичка желатин, 1 лъжица гел от алое вера, 1 чаша гореща вода и 4 капки етерично масло от розмарин. Сложете водата да ври, когато стане гореща, добавете алое вера и етеричното масло. Когато се разтворят, добавете желатина на прах. Сместа трябва да добие консистенция. Навлажнете косата с малко вода и нанесете маската. Покрийте с шапка за баня и оставете да действа половин час. После измийте както обикновено. Правете маската 2 пъти седмично.

Храненето също е много важно за обема на косата. Включете храни, богати на витамин В, като пуешко, картофи, риба тон… Не трябва да липсват и храни, които съдържат желязо и мед, като орехи, леща, яйца, морски дарове… Също и храни, богати на цинк: черен шоколад, диня, тиква…

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *