Как храната определя каква коса имаме

Да се храним здравословно не само е хубаво за нашата линия, но също и за косата – за да има здрав и красив вид. Открийте храните, които са оплезни за косата!

Отслабването е вечното пожелание, което си правим в навечерието на Нова Година. Косата обаче може да пострада, ако прилагаме неправилна или неподходяща диета за отслабване. Заради желанието да отслабнат бързо в навечерието на празниците, много хора прилагат режими, които могат да се отразят лошо не само на тялото им, но и на косата.

коса

Косата е изградена химически от вода (70%), липиди (2%) и протеини (28%), като последните са отговорни за здравината на косата. Най- много съдържа протеина кератин. Липидите (мастни киселини, церамид, и др) подхранват и придават блясък на косата. Водата съдържа различни химически елементи – калций, калий, мед, сяра и др.

ЗА ЗДРАВА И СИЛНА КОСА БЕЗ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ – ЕФЕКТ 2. ВИЖ ТУК:

Сяра

Съдържа се в зеленчуците ( броколи, зеле, праз, аспержи и др), плодове (кокос, ананас и др) и в сиренето. Този елемент пречиства от токсини и подпомага храносмилането. Подобрява косата, подпомага синтеза на кератин и колаген.

Желязо

Съдържа се в зеленчуци със зелени листа (спанак и др), соя, леща, пуешко и пилешко. Необходим е да транспортира кислород и протеини, както и за синтеза на витамини от група В. Липсата му предизвиква анемия, което води до липса на

Източници на омега 3
Източници на омега 3

енергия, преумора, затруднение в концентрацията, а косата става по- чуплива и суха.

Мастни киселини омега- 3

Съдържат се в орехите или риба тон. Намалява лошия холестерол и подобрява добрия, намалява концентрацията на триглицериди и помага за топенето на мазнини. Липсата им изсушава косата.

Калий

Съдържа се в зеленчуци като тиквички, гъби и тиква, плодове като киви и пъпеш, киселото мляко, сьомгата и др. Помага за синтеза на протеини и за метаболизма на въглехидратите. Липсата му предизвиква косопад, прави ноктите чупливи.
Фолиева киселина

Съдържа се в бобовите храни, ориза, пълнозърнестия хляб, портокалите и други цитруси. Липсата й води до анемия. Участва в производството на вид аминокиселина, необходима за космения фоликул.

За омега- 3 мазнините. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/PAIVOKWLCQo

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *