Домашни рецепти при мазна коса

kosa-greshki

Със сигурност ви се е случвало повече от веднъж: миете си косата сутринта, а когато дойде следобеда, косата ви вече е мазна и сплескана. Не знаете какво да правите и ви се налага да я миете всеки ден. Какво друго обаче можете да направите? Доверете се на природата за по- чиста коса!

Защо косата ми е чиста за толкова кратко време?

Това е често срещан проблем. Ето какво води до този проблем:

– Прекомерно производство на себум, който прави косата мазна.
– Понякога хормоните ни предизвикват прекомерно производство на себум. Например, промените в хормоните по време на менструация.
– Неправилно хранене: завишен прием на мазни храни, рафинирано брашно, захар, тъй като предизвикват метаболитни промени.
– Шампоаните. Ако попаднем на шампоан, който съдържа много агресивни частици, това ще се отрази на състоянието на косата ни. Някои шампоани дори правят косата ни много по- мазна.

Какво да направим, за да е по- дълго време чиста косата ни?

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

yabalkov-otset

Рецепта от ябълков оцет и сода бикарбонат:

– 100 мл ябълков оцет
– 100 мл вода
– 20 грама сода бикарбонат

Начин на приготвяне: Тази рецепта се използва два пъти седмично. Още на следващия ден ще видите, че косата ви е блестяща и копринена, без никаква мазнина. Това се дължи на сода бикарбоната, заради алкалните свойства, които регулират рН. Така почистваме скалпа от излишния себум.

Ябълковият оцет прави косата блестяща, мека и регулира досадната мазнина. Разтворете една лъжица сода бикарбонат във вода и добавете 100 мл ябълков оцет. Нанесете върху влажна коса чрез лек масаж и оставете да действа 20 минути. Изплакнете с хладка вода.

Рецепта с яйце, кисело мляко и лимон

– 1 яйце
– 1 кисело мляко
– Сок от ½ лимон

Маската е подходяща да се използва два пъти седмично.

Смесете яйцето с киселото мляко, като направите хомогенна маска. Добавете сока от лимона и разбъркайте, за да приготвите маската.

Нанесете върху влажна коса. Оставете да действа 20 минути. Изплакнете с хладка вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *