7 храни срещу косопад

Не трябва да пренебрегваме връзката между храната ни и състоянието на косата. Много често това, която ядем, се отразява директно на косата. Това важи особено, когато имаме косопад. Ако не е предизвикат от заболяване, лекарства, хормонални промени, стрес или депресия, е доста вероятно да е предизвикан от грешки в избора ни на храна.

kosa-silna

Превенцията винаги е за предпочитане, така че ако искате да нямате проблеми с косопада, включвайте редовно някои от следните храни:

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

1. Спанак. Този зеленчук съдържа минерала желязо, също така бетакаротени, витамин С – така поддържа здрави космените корени и помага за равномерното разпределяне на естествените мазнини по косата.

2. Леща. Тази бобова култура съдържа ценни растителни протеини. Богата е на вещества, които помагат на скалпа да е здрав, като сред тях са желязо витамини от В групта.

3. Орехи. Съдържа вещества, които защитават косата от вредното влияние на външни фактори – биотин, а също и важният витамин Е. Орехите съдържат и мед. Доказано е, че когато в храненето ни липсват биотин и мед, се стига до косопад.

kosopad-meniu

4. Сьомга. Съдържа мастни киселини, които подпомагат растежа на косата, тъй като 3% от състава на всеки косъм. Сьомгата е богата на омега- 3, които се съдържат в кожата на скалпа.

5. Яйца. Освен важен източник на протеини, съдържа минерали като цинк, селен, желязо, сяра. Желязото е много важно да достигането на кислород до скалпа. Хората, които имат анемия, обикновено страдат от косопад.

6. Сладък картоф. Съдържа бетакаротени, които се превръщат във витамин А.

7. Боровинки. Тези малки плодчета изобилстват от витамин С, който е много важен за кръвообращението. Ако не приемате достатъчно от витамина, косата се къса.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *