6 натурални масла за увредена коса

Има много причини, поради които косата отслабва и се уврежда, например, топлината на сешоара, инструментите за прически, климатичните условия и химическите процедури. Когато косата е увредена, изглежда без блясък, с фриз, много тънка и чуплива.

kosa-baedmovo-maslo

Един от начините да се справим с увредената коса, е като използваме някои натурални масла:

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

1. Масло от авокадо. Съдържа много хранителни вещества, есенциални мастни киселини, аминокиселини, витамини А, В, Д и Е. Това масло прави косата по- здрава и й връща естествения блясък. Прави косата мека и хидратирана.
2. Рициново масло. Помага за растежа на косата, предпазва от изтъняване, хидратира, омекотява, предпазва от цъфтящи връхчета. Редовната употреба на рициново масло в корените и скалпа помагат срещу изсушаване на косата.
3. Зехтин. Това е идеалният хидратант. Прави косата еластична и силна, подхранва я дълбоко. Премахва пърхота и съдържа антиоксиданти.

zehtin
4. Масло от розмарин. Стимулира космените фоликули, прави косата здрава. Забавя появата на бяла коса.
5. Бадемово масло. Образува предпазен слой върху косъма, който предпазва от загуба на хидратацията. Маслото подхранва косата, изглажда кутикулата, контролира люспенето на кожата.
6. Кокосово масло. По- леко е от другите масла. Прониква и подхранва от корена до върха. Снабдява косата в протеини, необходими за възстановяване и подхранване.
7. Масло от карите. Не е точно масло, но е отлично решение за постигането на здрава коса, особено ако е суха и без блясък. Маслото й връща цялата виталност. Особено полезно е за къдравите коси, които са по- сухи от останалите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *