5 рецепти срещу косопад за бременни

Според статистиката около 50% от жените са застрашени от косопад при бременност или след раждане. Ако и вие попадате в това число не изпадайте в паника, защото в огромна част от случаите, симптомите отшумяват сами в рамките на една година. Също така съществува набор от народни рецепти за подхранване на косата, сравнително лесни за приложение и напълно безопасни.

Лосион срещу косопад и оплешивяване „Ефект – 2”

косопад и бременност

Балсам против косопад със семена от сминдух

Сминдухът е невероятна билка за красива и гъста коса. Накиснете около двеста грама семена във вода за около 12 часа, след което ги направете на паста. Нанася се върху корените, като е силно препоръчително в същото време да масажирате нежно кожата на скалпа. Необходимо е да престои 3 часа, след което можете да измиете.

Маска с жълтък и розмарин

Вземете удобна купа и в нея смесете равни части жълтък, розмарин, зехтин и пресен лимонов сок. Чудесно средство за подхранване и превенция.

Рициново масло и зехтин

Рецептата със зехтин и рициново масло е мощно средство срещу косопад, тъй като има свойството да загрява кожата на главата, чрез което увеличава притока на кръв и хранителни вещества към космените фоликули. Смесете равни части от двата продукта и нанесете върху корените, като в същото време масажирате.

Косопад и Алое вера

Тази екзотична билка с право е смятана за враг номер едно на оплешивяването. За съжаление тя не расте у нас, но в търговската мрежа се предлага натурален гел. След като се снабдите с Алое вера, просто нанесете обилно върху скалпа и оставете да престои така около 1 час. Изплакнете с хладка вода (без препарати).

Настойка от градински чай и оцет

Разбъркайте ¾ градински чай и ¼ натурален оцет. Нанесете така, че да достигне всяка една част от косата. Престоява 15 минути и изплаквате.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *