Домашен шампоан от коприва и розмарин срещу косопад

Една от причините за косопада могат да са комерсиалните шампоаните. Ние ви предлагаме рецепта за натурален домашен шампоан от коприва и розмарин, който ще стимулира кожата на главата.

шампоан3

Естествените шампоани от билки се поемат директно от косата и скалпа, за да стимулират растежа на косата.

Предимство на домашните шампоани е, че не съдържат вредните химикали, които се добавят в тези на пазара и вместо да помагат, вредят на косата.

Копривата и розмаринът са много полезни не само за общото здраве на косата, но и за да й помогнат да расте.

Двете билки стимулират кръвообръщението на скалпа. По този начин космените фоликули поемат повече хранителнишампоан1 вещества и така косата расте по- здрава.

Копривата е използвана още от Древността за спиране на косопада и за по- бърз растеж на косата. Известно е още, че както копривата, така и розмаринът забавят появата на бели коси.

Мощно натурално средство срещу косопад и оплешивяване – ВИЖ ТУК:

РЕЦЕПТА ЗА ШАМПОАН ОТ КОПРИВА И РОЗМАРИН

В неръждаем тиган слагате две шепи сапунария, наречена още лечебно сапуниче. Добавяте й 380 грама вода. Оставяте да заври, сваляте от котлона и оставяте на бавен огън за 10 минути. Сваляте от котлона, покривате и оставяте да изстине. Когато изстине, прецеждате и слагате течността в бутилка с капачка.

После сварявате шепа коприва и лъжица и половина пресен розмарин. Билките, нарязани на ситно, се слагат в тенджерка и добавяте 250 мл вряла вода. Оставяте да престои половин час. Прецеждате и добавяте към сапунарията. Разбърква се преди всяка употреба.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Домашен шампоан от коприва и розмарин срещу косопад"

  1. От личен опит мога да кажа , че копривата е използвана още от Древността за спиране на косопада и за по- бърз растеж на косата. Известно е още, че както копривата, така и розмаринът забавят появата на бели коси.При това косата става някак по лъскава и доста поздрава, лятото когато има коприва доста често си правя мака понеже косата ми е малко по буйна и чуплива и тя ме спасява, правила съм опитни да замразя, за да мога и зимата да я ползвам но като че ли няма толкова силен ефект.Много благодаря за тази статия беше ми от голяма полза и се радвам че има блогове като този.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *