Цончо Колев: Бойко не е голям спортист, но финтовете ги знае! Оставката му е фарс! ИНТЕРВЮ

Цончо Колев

  Цончо Колев притежава шести дан по карате, пети дан по джудо и джиуджицу и е експерт по ММА. Той е дългогодишен треньор на националния отбор на България по карате. Колев е бил старши инструктор в антитерористичния отряд на „червените барети“ и е участвал в акции за спасяване на заложници. Повече от 20 години работи в САЩ, а от 11 години е кондиционен треньор на Бернар Хопкинс – световен шампион по бокс в полутежка категория, известен като Екзекутора. Работил е и с друг световен шампион – Глен Джонсън, както и с още известни състезатели в САЩ. Бил е консултант по бойна и физическа подготовка на отрядите SWAT в няколко полицейски управления. В момента е ръководител на Щаба за борба с изборните измами в партия „Свободен народ“.

– Господин Колев, как ви се струва развитието на протестите? Не са ли твърде разнопосочни исканията?
– Мисля, че гласовете на протестиращите ще започнат да избистрят исканията си. Лошото е, че това, което младите хора искат, се омаловажава от управляващите в оставка и от президента Плевнелиев. Това, което той се опитва да прави, е уж промяна но със същите стари политици, което очевидно няма да стане. Естествено, между младите хора има много различия. Те идват от различни места, част от тях са високообразовани, други – не чак толкова, имат различни разбирания за свобода, за демокрация. За съжаление това е продукт на тези 23 години несполучлив преход. Но съм сигурен, че протестиращите ще намерят общ език. Виждаме какво става във Варна например. Общото, че всички се обявиха против геноцида над народа от монополите. Някои обаче

Бойко Борисов

поискаха смяна на системата с нещо, дето го няма никъде по света. Поискаха например да няма партии. В известните ни западни демокрации навсякъде управлението се осъществява чрез партийна система и изключение правят само диктаторските режими. Друг е въпросът, че у нас партиите станаха синоним на мръсна дума. Защото т. нар. партийци обърнаха властта на софра. Това е, което кара нас и младите хора да се въртим в един омагьосан кръг.

– Правителството падна в резултат на натиска на хората и като че ли засега протестиращите печелят позиция.
– Всичко, което направи партия „Свободен народ“ преди оставката на правителството за гарантиране на честните избори, беше част от исканията, които протестиращите издигнаха. Това говори, че ние сме от едната страна на барикадата. Единствената разлика е, че младите трябва да припознаят, хайде да не е партия, не някаква организация, която да има правото да ги представлява на едни избори, в един бъдещ парламент и едно правителство. Тук много се говори за квоти – примерно по 50 процента партийна и гражданска квота. Всички тези партии от прехода, които се опитват да изземат този жар на младостта, обещавайки им по 50 на сто, че и повече места в листите си, е за да им запушат устата. БСП например се опита да излезе от статуквото като Станишев заяви, че няма повече да бъде начело. Но в лидерска позиция остават Бойко Борисов, Волен Сидеров, Иван Костов. Властта у нас се възприема като начин за забогатяване. В САЩ например, за да се кандидатираш, трябва да декларираш богатството си, как си го придобил и целия си бекграунд. Предполага се, че бедни хора във властта ще се изкушат да крадат. В България точно това наблюдавахме тези 23 години. Ако случайно се направи проверка на всички, които са били в Народното събрание, аз ви гарантирам с името си, че 80 процента са били бедни хора, които в един момент са станали невероятно богати. Това говори, че за кратък или по-дълъг период от време са се облагодетелствали от факта, че са били на държавната софра.

Честни избори ние ще се стремим да направим, обаче се наблюдава една тенденция. Едни и същи „анализатори“ и икономически „специалисти“ от големите партии, не слизат от екрана. Приказките им втръснаха на хората и вече никой не им вярва, защото години наред са прикачени с вериги за партиите. Време е медиите да дадат думата на обикновените интелигентни и образовани хора, които не са били във властта и не са популярни, но съм сигурен, че могат да правят по-добри анализи от останалите. В екипа на партия „Свободен народ“ има такива хора между 27 и 35 години със солидно образование, с ясен поглед върху икономиката на България, Европа и света.

– Откъде идва страхът ви за манипулации на следващите избори?
– Всичките тези партийни социолози и политолози, които дават оценка за нещата, не виждат нещо страшно, което ние се опитваме да покажем на хората. Според тях правителството се е стреснало от народния гняв и е сдало властта. На пръв поглед като че ли е така. Но трябва да бъдеш малко по-прозорлив и да се вгледаш по-внимателно в нещата, които доведоха до протестите. Вярно, имаше митинги, имаше кръв, но според Бойко Борисов не гладът и мизерията са изкарали хората на улицата, а провокации на Алексей Петров, на БСП, на опозицията, на лумпени, на млади, на които е платено и т. н. Те отклоняваха вниманието от своята дейност. На една кръгла маса отпреди няколко дни г-н Радулов, бивш служител в МВР, сподели, че имал оперативна и нформация, че два дни преди кръвопролитията на Орлов мост около 700 криминално проявени са били арестувани за около 2-3 часа и са били пуснати. Това от една страна говори, че не са задържани за криминални прояви, а за някакъв инструктаж. Това донякъде се вписва в разказа на един човек, който беше ударен с палка и разказа, че като минавал покрай парламента е видял 4 момчета с качулки, които са приличали на бандитчета. При тях отишъл офицер от системата и им казал:

Действаме вариант 2.
Този човек може да потвърди думите си. На мен веднага ми просветна, че тези момчета са обучени да правят определени неща.

– Какво означава това?
– Предишния дон преди оставката Бойко Борисов каза, че правителството няма да абдикира, защото щяло да се отрази лошо на държавността. И след едно среднощно посещение в американското посолство държавникът се извъртя на 180 градуса. Същото се случи и с решението му за АЕЦ „Белене“ — първо „да“, а после три пьти „не“ след съответни консултации. Нашият анализ е, че Бойко Борисов много хитро слиза от властта. Каза на БСП и ДПС, че той си отива, а те да си направят правителство и да подготвят изборите, та после да не казват, че той ги е откраднал. Каза им още, че въпреки това пак ще ги бие на изборите.

Ако някои от този партии наистина бяха приели мандата и бяха съставили правителство, те нямаше как да влияят по никакъв начин на администрацията, която е назначена по времето на Борисов, както и на платените структури за провеждането на избори. В едно свое изказване Цветан Цветанов каза, че той обикалял страната и се срещал с активистите на ГЕРБ, но правителството, макар и в оставка, трябва да работи до състояние на временното правителство. А Цветанов с държавни коли и охрана обикаля страната за партийна пропаганда. Това е финтът на Бойко Борисов с оставката. Той може и да не е кой знае какъв голям спортист, но финтовете ги знае. Когато сдаде властта, тъкмо администрацията излезе да вика в негова подкрепа и да му ръкопляска. С това се опитва да измами всички. Дали ще успее, зависи от всички нас.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Цончо Колев: Бойко не е голям спортист, но финтовете ги знае! Оставката му е фарс! ИНТЕРВЮ"

  1. Иван Иванов   06.06.2014 at 13:14

    Цитат: /Някои обаче поискаха смяна на системата с нещо, дето го няма никъде по света. Поискаха например да няма партии./
    Да господин Колев, но не сте разбрали точно какви партии. Ние предлагаме да се намали драстично участието на политическите партии в управлението.
    Защо и как?
    Защото политическите партии не са икономически пряко ангажирани в икономиката, а са кърлежи за нея. Те могат да бъдат купени и ще лобират за чужди интереси. Политическите партии не може да бъдат премахнати, но може да бъде намален техния брои чрез премахване на държавната субсидия за тях. По този начин ще останат няколко както в другите страни които давате за пример. Да се създаде закон за партии на браншова основа. Защото не е логично икономиката-гръбнака на една държава да не е парламентарно представен и да се управлява от министерства на една или друга политическа партия в парламента.
    Според нас много важен е състава на парламента. Парламент съставен от политически партии се доказа като напълно грешен и порочен. Това което предлагаме вече е измислено и функционира. Двукамарен парламент с долна и горна камара. Долната камара е представена от депутати издигнати от икономически браншови съсловия. Като всеки бранш има право на един представител-депутат. На които депутати заплаща самият икономически бранш. Те нямат имунитет и всеки защитава интереса на съответния бранш. По искане на един от депутатите /считай бранш/ може да бъде инициирана промяна в някой закон. След приемане на тази промяна от долната камара това ще значи, че всички браншове са съгласни с нея и то тя може да бъде предоставена на горната камара която е съставена от депутати с ценз и опит избрани на мажоритарен принцип. Това могат да бъдат професори, академици, юристи и други които изковават юридически закона. На които да се заплаща от бюджета хонорар и само за периода в който заседават определен със срок. И след като бъде окончателно приет, най-важното, минава на одобрение през народния вот-РЕФЕРЕНДУМ. По този начин изчезват моментално субсидиите които генерират все измислени политически партии. Депутатите по всяко време могат да бъдат отзовавани, ако се провинят, нямат имунитет, икономически ангажирани са и става почти безпредметно да бъдат купени. А разходите от държавния бюджет ще са нищожни. Особено и когато референдумите станат по електронен път.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *