Радослав Каратанчев: Близките ми се страхуваха, че Бойко Борисов ще нареди да ме разстрелят! ИНТЕРВЮ

Радослав Каратанчев

  Радослав Каратанчев отново избухна срещу Бойко Борисов. Бащата на Сесил Каратанчева разказа преди време за първи път пред журналисти, че премиерът в оставка е пращал есемеси с неприлично съдържание до дъщеря му, когато тя е била непълнолетна. Неотдавна Каратанчев бе забъркан в друг скандал, че разпространява нелепи слухове за нашата първа ракета Григор Димитров.

– Господин Каратанчев, твърди се, че пускате слухове за евентуална връзка между Григор Димитров и Мария Шарапова. Вярно ли е това?
– Това е абсолютна лъжа и отново поставя въпроса за манипулациите в журналистиката.

– Защо все пак името ви бе замесено в тази история?
– Защото преди време се изправих открито срещу Бойко Борисов. Интервюто не можеше да излезе в продължение на година, излиза, че хем журналистите се борят за истината, хем не могат да я публикуват, а и взимат пари от различни хора, за които работят.

Сесил Каратанчева и Радослав Каратанчев

– Смятате ли, че все още някой има сметки за разчистване с вас?
– Винаги има сметки за разчистване. Всичко е поръчки, мутрафония, пари, които се дават под масата. Естествено, че има вьзможност за саморазправа, това не е скъпо и не е кой знае колко непредвидимо.

– Мислите ли, че есемесите на Борисов до Сесил повлияха за оставката му?
– Разкритията, които направихме, бяха бялата лястовичка на победата над страха. Бойко Борисов с изключителна вещина беше успял да наложи авторитарно управление и да създаде култ към себе си. Нямаше разделение на властите – той беше главният прокурор, той беше съдия, той беше човекът, който се занимава с всички и с всичко и разпределяше благините на държавата. Разправяше, че строил, но от коя сметка – негова или от данъците на народа? Сесил дръзна и даде това интервю, когато навърши 21 години. Дълго време в семейството премълчавахме тази история.

Бойко Борисов

Това бе нейно право, по този начин заяви своята свобода. А заплахите бяха неистови. Наши съседи, приятели, познати от спортни среди ни предупреждаваха през цялото време, че едва ли не ще ме разстрелят. Хората бягаха от нас като дявол от тамян. Да застанеш срещу Бойко Борисов беше лудост, все едно да се изправиш срещу царя с еднолична власт. Внушаваше се – няма държава, няма закони, има един човек и той ти решава съдбата.

В крайна сметка оцеляхме, а страхът отпадна.

– Вие сте в Щатите, следите ли събитията в страната?
– Случващото се е закономерен процес. В новата ни демократична история няма такава наглост и безпардонно управление. Време е някой от нашите министър-председатели да лежи в затвора. Отново сме в началото на прехода, престъпността възкръсна, корупцията се възроди. Защо институциите не се самосезираха след интервюто на Сесил? От страх от Бойко Борисов! А нали все пак трябва да са независими властите? Защо не направят разследване верни ли са тези неща, или не са?

– Какво се случва със Сесил и семейството ви в момента? Имаше ли отзвук от международни спортни организации?
– Сесил беше подкрепена от много спортисти. И в САЩ доста хора са наясно с историята. Естествено е такава новина да има широк отзвук навсякъде. Като разказах случката на сър Ричард – богат човек с изключителни възможности от Лос Анджелис, той на шега ме попита дали имаме светофари по улиците в България. Представете си как изглежда тази вулгарна обстановка у нас.

– Каква смятате, че трябваше да бъде реакцията на Борисов след вашите изявления?
– Най-малкото можеше да ме даде под съд. След като е невинен, да заведе дело. Две години мълчи, мълчат и тези около него, всички, които са чели есемесите. Включително и журналистката Светлана Джамджиева.

– В момента притеснявате ли се?
– Притеснявал съм се единствено за семейството си. За себе си не ме е страх, получавам достатъчна подкрепа от хората, които вярват в мен. Притесненията ми са единствено за децата ми.

– Как отвръщате на подмятанията, че всичко, което разказахте, е поръчково от опозицията?
– Ами след като е поръчано от опозицията, защо няма разследване? Защо журналистите мълчат?

Къде са тези журналистки, на които той също е писал, защо не се обадят? Защо тези хора от прокуратурата не успяха да намерят сили да установят какво се случва?

Между другото, трябва да се разследват действията на цялото правителство. Свилен Нейков е най-бездарният министър на спорта, който можеше да съществува.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "Радослав Каратанчев: Близките ми се страхуваха, че Бойко Борисов ще нареди да ме разстрелят! ИНТЕРВЮ"

  1. who g   21.06.2020 at 14:33

    Highly descriptive blog, I liked that a lot. Will there be a
    part 2?

    Отговор
  2. cbd oil that works 2020   29.06.2020 at 5:02

    Fine way of telling, and fastidious post to obtain facts on the topic of my
    presentation topic, which i am going to convey in university.

    Отговор
  3. cheap flights   24.08.2020 at 8:55

    This design is steller! You certainly know how to
    keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start
    my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really enjoyed what you
    had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

    Отговор
  4. cheap flights   25.08.2020 at 20:05

    Everything is very open with a very clear description of the issues.
    It was really informative. Your website is extremely helpful.
    Many thanks for sharing! cheap flights yynxznuh

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *