Нели Атанасова: Много фенки на Косъма страдат заради това, че умря в сериала! ИНТЕРВЮ

Нели Атанасова

  Нели Атанасова е сред последните златни момичета на българската художествена гимнастика. След края на спортната си кариера забременява от Иво Карамански, от когото днес има 15-годишен син със същото име. В последните десет години бе водеща в Би Ти Ви и БНТ, а сега е в „Нова“ с шоуто „ВИП новини“.

Има 3-годишна дъщеря от звездата от „Под прикритие“ Александър Сано, когото нарича Санди. Той е в образа на Косъма в хитовия сериал.

– Нели, вече минаха няколко издания на новото ви шоу „Студио ВИП“. Харесват ли го зрителите?
– Неделното шоу е логично продължение на ВИП новините през седмицата. Изцяло светско е. За половин час заедно с Ива Софиянска и Мон Дьо имаме възможност да обърнем внимание на онова, което се случва в света на богатите и известните. Чудихме се дали да наблегнем на българските клюки, но решихме, че не сме хората, които ще обсъждат поредния скандал между Алисия и Николета, защото на публиката вече и е дошло до гуша да слуша едно и също. Това за мен не са новини, а по-скоро лични драми между две жени, на които дори не знам защо дават гласност.

Александър Сано в ролята на Косъма

– Имахте ли опасения от камерите след голямата пауза, която направихте?
– Три години не бях на екран. Смятах, че най-вероятно съм приключила с телевизията и каквото било – било. Всъщност поради тази причина се записах да уча интериорен дизайн. Практикувам го непрофесионално с интериори за салони за красота, заведения, жилища. Смятам да се развивам в тази област за в бъдеще. Много ми харесва да уча, защото заради тренировките навремето станах частна ученичка. Преподавателите идваха при мен в залата. Дори не ходих на абитуриентския си бал, просто защото не познавах класа си. Когато завърших средното си образование, с колежките от ансамбъла по художествена гимнастика отидохме на сладкарница да ядем торти, които бяха извън менюто ни като спортисти.

Александър Сано и Нели Атанасова

– Как попаднахте в „Под прикритие“?
– Случи се доста инцидентно. Наложило се е спешно да намерят жена на Куката. Сетили са се за мен. Гарантирам, че не съм влязла с протекциите на Санди, както се писа. Той дори е бил скептично настроен по този повод. Беше интересно, но много се притеснявах. Гласуваха ми голямо доверие.

Мариан ме посъветва да съм максимално естествена, да не преигравам. Санди ми каза пък да не правя нещо, което най-вероятно не бих могла, защото не съм професионална актриса.

– Какво смятате за убийството на Косъма в сериала?
– Случи се точно навреме. Струва ми се, че в първия сезон образът на Косъма не беше развит както трябва. Но благодарение на Санди той стана любим на всички.

И в момента, когато бе на върха, свърши. Той е доволен, значи всичко е наред.

Нели заедно със Санди, сина си Иво и дъщеря им

– Оправяте ли се със семейния бюджет?
– От няколко години всичко си е наред. Имаме живот и стандарт, който за съжаление много от сънародниците ни нямат. Имали сме трудности, особено в периода, в който забременях. Тогава и двамата останахме без работа, а чакахме бебе. Благодарение на най-близките ни успяхме да оцелеем. Слава Богу, и приятелите помагаха.

На мен и преди ми се е случвало да нямам пари. Животът ми е с много възходи и падения, но това ме направи силно организирана. Благодарение на родителите ми и Нешка Робева съм много наясно как да се боря с трудностите и не позволявам отчаянието да ме обземе. Жълтите медии доста често са се опитвали да ме вкарват в разни филми като това, че съм продала огромно жилище, защото съм била ръба на мизерията, или че съм подарила кола на някое гадже. Скоро пък съм получила автомобил от някакъв богаташ. Но както виждаш – бентлито не е паркирано отпред.

– Не сте ли искали да станете треньор след края на спортната ви кариера?
– Имаше вариант да продължа, но не стана. Заедно с Мария Петрова сме от последните т.нар. „златни момичета“. Лили Игнатова дори ми е била треньор. Заедно с Илияна Раева, Анелия Раленкова, Диляна Георгиева бяха какичките – нашите идоли.

Имам златен медал от европейско първенство в Букурещ в ансамблово съчетание, златен и бронзов от световно в Аликанте. Имам много републикански и международни титли.

Накрая обаче ми се искаше да се откъсна от този живот, който беше много изолиран от реалния. Ние живеехме в залата, бяхме напълно затворено общество.

– Наскоро излезе книга на Бианка Панова, в която тя твърди, че Нешка ви е тормозила.
– Не съм чела книгата, но слушах интервюто й. Контролът при нас беше много строг, но именно благодарение на това постигахме резултати.

Не знам какво е провокирало Бианка да напише тази книга толкова години по-късно. Познавам я, били сме в една зала, но тя беше доста по-голяма от мен. Наблюдавала съм я, учила, съм се от нея, но не съм знаела за личните й отношения с Чавдар Нинов, с Нешка.

Нешка не е такъв звяр, за какъвто я представят. Ставахме рано – към 6:30 часа вече бяхме в парка, тичахме, връщахме се в залата занимавахме се с другите упражнения. На обед почивахме, тогава се възстановявахме с масажи. Който не беше качил килограми, се хранеше, за другите – глад. Учехме. Пиехме чай, хапвахме малко сирене, зелена салата, бяло месо. Вярно е, че ние непрекъснато търсихме варианти как да вземем нещо над дажбата ни. Обожавахме сладко – вафли, шоколади, тортата беше пълен лукс.

– Бихте ли насочили дъщеря си към спорта?
– Само ако тя има желание, не на всяка цена. Аз започнах на 7 години, което е доста късно, но имах огромно желание, първоначално майка ми ме заведе в залата, когато бях на 5, но избягах. Спомням си, че като видях Лили Игнатова и останалите на едно първенство как грабнаха всички златни медали, тогава си казах, че искам да съм като тях. Но през 1993, след световната купа и Европейското първенство, постигнах най-големите си резултати, вече бях на 19 и реших, че е момента да приключа със спорта. Вее пак спортът е сериозна част от живота ми, то си е като култура, и до ден днешен спортувам, но фитнес.

– Имали ли сте колебания със Сашо дали да имате дете?
– Винаги съм искала две деца. Само след пет месеца от връзка със Санди забременях. При предишната ми дълга връзка пробвахме да имаме дете, но не се получиха нещата.

– Ревнувате ли от фенките на Сашо?
– Много се гордея с него, не ревнувам въобще, даже се радвам на вниманието, което получава. Много негови фенки страдат заради това, че умря в сериала. Знам, че му се посвещават стихове след смъртта му, дори едно момиче си е татуирало името му.

Траурът е масов. Имаше призиви като: „Смърт за убиеца на Косъма!“ (смее се). Но знаеш ли кое ме впечатлява повече у Санди – заниманията му с деца, които обучава на актьорско майсторство. Сега пък има предложение за нова роля в сериал на БНТ. Има и музикален лейбъл, играе и в театъра, води предаване. Много често пък ни канят да водим разни концерти и събития като двойка.

– Какво се случва вкъщи с един тийнейджър и бебе?
– Иво тренира тенис на корт. Има амбицията да стигне до върховете в този спорт и естествено, ние го подкрепяме. Ходи на хип-хоп танци. За мен е много важно децата да са ангажирани с нещо. Говорим много да не попадне в лоша среда, сред дрога и алкохол. От много малък говоря с него като с възрастен. Не му размахвам пръст. Искам да споделя всичко, когато се нуждае от съвет. Аз самата бях много по-затворена от него и затова сега искам децата ми да са по-контактни. Радвам се, че когато има някакъв мъжки проблем, намира опора у Санди. Всъщност, когато се запознах със Санди и усетихме, че нещо става, Иво изигра основна роля. От първата си среща те си паснаха.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Нели Атанасова: Много фенки на Косъма страдат заради това, че умря в сериала! ИНТЕРВЮ"

  1. Ангел   16.08.2013 at 18:29

    Чак пък златно момиче да е Нели Атанасова… Направете справка, че единствените й постижения са сребърен медал от отборното състезание на европейското в Гьотеборг – 1990 и четвърто място на обръч… В период, в който конкуренцията е мижава и явно Мила Маринова е вбесила Нешка, за да предпочете Нели Атанасова пред нея((((

    Отговор
  2. web hosting our   28.08.2021 at 5:08

    Hi there, just became alert to your blog through Google,
    and found that it’s really informative. I am going to watch
    out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future.
    A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *