Галена Великова от “Денсинг Старс”: Зарязах Правото заради любовта към танците! ИНТЕРВЮ

Галена Великова

  Галена Великова е професионалният член на журито на „Денсинг Старс„. Родом е от Стара Загора. Завършила е право в Бургас. Омъжена е в Гърция, където има пет школи. Участва като жури на международни състезания и в различни риалити проекти в Европа.

– Преди първия „Денсинг Старс“ не бяхте особено популярна у нас, госпожо Великова. Кой ви покани за жури?
– Продуцентите на предаването ми се обадиха. Честно казано, не се изненадах, тъй като съм треньор както у нас, така и в Гърция, и в Италия.

– Как се развиваше кариерата ви през годините?
– В продължение на 17 години бях състезател, следвах и право в Бургас. Никога обаче не съм практикувала професията, тъй като заминах за Гърция, за да стана треньор по танци. През първите две години пътувах постоянно, тъй като исках да завърша образованието си. Много ми харесваше правото, но танците надделяха. Дори станах вицешампион в Европа.

– Трудно ли се отказахте от професионалните турнири?
– В момента съм треньор на двойки на много високо ниво. По осем-девет часа на ден тренирам и не съм изоставила спорта.

- Как се запалихте по танците?- Бях на 8 години, когато майка ми ме записа в танцово училище в Стара Загора. Харесваха ми роклите и разни такива второстепенни неща.Когато започнахме състезанията, истински се амбицирах.- Само заради любовта ли останахте в Гърция?- В началото там нямаха добра база за този спорт, а днес вече тренирам цяла Гърция. Не крия, че нямам проблеми с финансите. За първите школи, които направих, ми помогна съпругът ми. Сега само в Атина имаме пет.Много бързо научих и езика. В Гърция също бях в журито на „Денсинг Старс", който приключи десет дни преди да започне българският. Там риалити програмите предизвикват голям бум през първия сезон, а следващите вече са доста по-слаби като гледаемост. Но с този сезон на шоуто минахме всички предишни рейтинги, което много ме радва. Това доведе много нови ученици в нашите школи.- Как оценявате професионалните танцьори у нас?- На изключително високо ниво са. Някои от тях ги познавам и съм ги тренирала. И старите, и новите са много добри. Също така съм очарована и от кастинга на звездите в шоуто. Те са такива личности, много ми е жал, че ни напускат всяка седмица. Страхотни попадения има от страна на продуцентите. Най-възхитена съм от самата идея на шоуто, защото то дава шанс на последните да станат първи, подобно на двойката Елен - Калоян. Никога не знаеш какво те очаква. Люси е много симпатичен и танцува много добре, природният му талант е видим, старае се много и виждам желанието в очите му да се научи да танцува и да си върне формата.Заедно със съпруга си

– Каква според вас е ролята ви в журито – на лошата или на добрата?
– Моята роля е да оценявам качествата на участниците от гледана точка на техника, дали са тренирали правилно, дали са в стила на всеки танц. Всяка седмица двойките трябва да научават нови похвати: Тъкмо свикват с нещо, и за следващия танц трябва да го забравят.

Всеки член на журито има различна гледна точка. Нямаме разпределение на ролите, всеки коментира онова, което вижда. Това не е професионално състезание по спортни танци.

– Когато вдигате 7 на непрофесионалистите тук, на колко се равнява тази оценка в едно реално състезание?
– Понеже съм международен лицензиран съдия и пет години вече се занимавам и с телевизионни състезания, не искам да обезкуража участниците.

За пет дни знам, че никой ме може да покаже перфектни резултати. Искам да има съревнование между участниците. В никакъв случай не искам някой, който не е работил достатъчно, да получи висока оценка. Предпочитам да насърча онзи, който се е трудил. Разбира се, оценките тук не са еднакви като тези на професионалните състезания. Но е много рано да говорим за фаворити. Повече от половината имат възможности да станат добри танцьори. Румен Луканов е пример за напредък. Глория също много добре върви.

– С какво се занимавате през свободното си време в Гърция?
– Свободно време почти нямам. В момента пиша дисертация за танцовата терапия на тялото, ума и психиката на хората. Много е интересно, свързана е с много научна и изследователска дейност. Ще я защитя в България. Хората не знаят колко танците и физическата активност помагат при стрес.

Много подобряват съня например. Освен това новите изследвания показват, че помага и при борбата с болестта на Алцхаймер.

Много се радвам, че и у нас танците станаха популярни. В цял свят хората освен да вечерят, вече и танцуват в ресторантите. Танцът изправя позицията, стяга мускулатурата.

– Мъжът ви танцува ли?
– Умее да танцува, но за съжаление, не е фен на танцовото изкуство. Занимава се с бизнес.

– Как поддържате искрата помежду ви?
– Когато всеки дава шанс на другия да се развива в своята насока, връзката може да съществува много дълго. Когато сме постоянно заедно, това не е добре.

– Какво казаха родителите ви, когато изоставихте правото?
– Майка ми е филолог, а баща ми – полицай. Нямаше шанс да изоставя правото, преди да го завърша. Като по-млада се ядосвах, че ме карат да уча, при условие че така добре се развивам в танците, но съм им благодарна, че ме накараха да се стегна и да получа солидно образование.

– Някои ваши фенове забелязват, че имате гръцки акцент.
– Така е, живея от 17 години в Гърция и това ми се отразява. Категорично обещавам да преодолея акцента в следващите епизоди на шоуто.

– В Гърция имате ли известни приятели?
– Да, покрай работата сме завързали и приятелски отношения. Близка съм с Йоргос Чарликис например, за чиито клипове съм правила хореографии. Работих и по хореография на шест олимпийски шампиони. Това беше голяма гордост за мен, защото ме избраха сред всички треньори в страната.

– Кое смятате за най-голям ваш успех?
– Мисля, че това са многобройните му ученици, които ме уважават, както и техните успехи. Също така успех е и бракът ми, който успях да запазя в свеж вид. Чувствам се реализиран човек, защото освен с дисциплина мога да се похваля ис късмет. Градя кариера в две държави. Когато човек се труди и обича това, което прави, рано или късно ще се реализира.

– Само с танците ли сте запазили тази перфектна форма?
– Когато танцуваш по осем часа на ден, нямаш нужда от друго. Ако ме питате дали пазя диети, отговорът е не. Единствено гледам да не ям вечер, защото това е сериозна грешка. -Ще излъжа, ако кажа, че не ям сладко, тестено. Обичам и хапвам. При танците не е нужно да си прекалено кльощав. Виждате и нашите участници в предаването колко бързо свалят килограми.

– Някои се оплакват и от травми.
– За съжаление и критиката, и оценяването, и травмите са неделима част от състезанието. Аз самата имах голям проблем с коляното, заради който бях шест месеца извън играта. Ходих по доктори, подложих се на физиотерапия и сега не остана следа.

При мен водеща е дисциплината. Аз не съм от суетните жени, не ходя по фризьори и козметици. Най-много държа на съня. Иначе не съм против пластичните операции. Но ме плашат неуспешните интервенции. Потресена съм обаче от визията на Никол Кидман, която от прекрасна жена сега е неузнаваема.

– Поставяте ли работата пред личния живот?
– Почти всеки ден. Замисляла съм се дали не е било нужно по-рано да имам бебе, но знам, че работата иска жертви. Мъжът ми също е работохолик и в това си приличаме. Дълго мисля, преди да взема решение, защото искам да съм перфектна в изпълнението на задачите. Но следващата ми цел е да се увеличи семейството ни. Школите пак ща са под мое ръководство, но ще се оттегля за кратко.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Галена Великова от “Денсинг Старс”: Зарязах Правото заради любовта към танците! ИНТЕРВЮ"

  1. web hosting are   28.08.2021 at 19:12

    Hmm it seems like your blog ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
    I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything.

    Do you have any points for first-time blog writers?
    I’d genuinely appreciate it.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *