Бившият мъж на Весела Драганова – оперният певец Георги Илиев: Весела забрани на майка ми да живее в жилището си! ИНТЕРВЮ

Георги Илиев и Весела Драганова

  Известният оперен певец и телевизионен продуцент Георги Илиев е истинско доказателство на житейската максима, че богатите също плачат или поне събират горчилка в душата си. Години след развода с бившата депутатка от НДСВ Весела Драганова той потърси репортер за да сподели един твърде личен и деликатен проблем.

Оказа се, че въпреки многобройните си служебни ангажименти двамата бивши съпрузи намират време за едно твърде любопитно занимание – редовно разбиване на входната врата на обикновен апартамент в столичния квартал „Овча купел“ 2, който не могат да поделят.

Георги Илиев обаче е притеснен, че скоро кооператорите ще сложат електронни чипове в асансьора и нова карта за входната врата. Ако това стане, той няма да има право на достъп до наследствения си имот и може би ще спи на полянката пред блока.

– Г-н Илиев, научаваме, че имате имотен спор с бившата си съпруга – депутатката Весела Драганова. Камъчето на раздора се оказа апартамент в столичния квартал „Овча купел“…
– За голямо мое съжаление се наложи да се обърна към медиите по един неприятен казус. Той касае жилище, дарено от моите родители на дъщеря ми Йоана от г-жа Весела Драганова. От месец насам моята майка и аз включително, в качеството си на неин пълномощник, сме възпрепятствани да влизаме там. А майка е ползвател на имота до живот. Баща ми почина преди 3 месеца. Г-жа Драганова и нейният адвокатски състав излизат с претенцията, че половината от дела на татко автоматично се прехвърля върху дъщеря ни, а мама няма право да се разпорежда с апартамента. Това, което ме огорчава, е, че мама, която в голяма степен изгледа детето ни, е лишена от правото да влиза в собствения си дом. Тя в момента живее в провинцията, сама, при тежки условия.

– По какъв начин става достъпът на Весела Драганова до ъ?
– Тя постоянно сменя ключалките. Първия път, като беше сменила бравата, бе изпратила писмо до майка, в което я уведомяваше, че тя няма право да се разпорежда. В писмото споменаваше и мен – нямал съм право да ходя там. Когато се развеждахме, съдът постанови общото ни жилище на нея и аз й върнах ключа от него. Тя беше казала, че връща своя ключ от апартамента. Но след смъртта на баща ми Весела вероятно е размислила и е решила, че майка и нейният пълномощник – аз, ще се облагодетелстваме твърде много, ако дадем имота под наем. Обикновено жилищата си г-жа Драганова дава под наем – имам предвид в квартал „Суходол“, „Красна поляна“. Тя твърди, че по този начин пази интереса на детето ни.

– Двете жени общуват ли помежду си – имам предвид майка ви и бившата ви съпруга?
– Не. Общуваме чрез брата на г-жа Весела Драганова, който е неин адвокат.

– За какво искате да помолите бившата си жена Весела Драганова – да престане да сменя ключалките ли?
– Не. Искам хората да знаят, че тя като човек, който 8 години е бил във властта, трябва да съблюдава законите а не да ги тълкува по неин си начин. В дарението е упоменато, че който и да е от моите родители – заедно или поотделно, пожизнено имат право да се разпореждат с този имот.

– Виждате ли се с дъщеря си?
– Да, но се стремя да не дискутирам този въпрос с нея. Тя е малка и не искам да я въвличам в спор с възрастни хора. Неприятното е, че аз и майка отиваме пред една заключена врата и не можем да влезем. Стоим пред пощенската ни кутия – не можем да я отворим, за да видя имам ли писмо от прокуратурата и полицията. Впрочем, органите на реда обещаха да разговарят с бившата ми съпруга. Но аз все още помня писмото-телегра-ма, което Весела Драганова изпрати до моята майка в Ихтиман. Много нелепа ситуация. Сигурно целият град знае за него и всички са го чели, поне работещите в пощата няма как да не са го видели.

Весела Драганова

И там е описано, цитирам част от писмото,: „Аз, Весела Атанасова Драганова, в качеството си на упражняващ родителските права над дъщеря си Йоана Георгиева Илиева и законен неин представител, ви уведомявам, че днес, 24.09.2012 г., по молба на детето бе необходимо да му взема книги и учебни помагала, оставени от него в собствения му апартамент №15, находящ се в София, жк „Овча купел“ 2, на който вие наполовина сте ползвател. Притежаваният от мен ключ заяде след отключване и се наложи да сменим ключалката“.

Разбира се, пише и други неща. Този апартамент беше празен. Аз живях в него 6 месеца, преди да се разведа и преди да създам друго семейство. Не знам какво си мисли г-жа Драганова, но не е приятно цял Ихтиман да знае за нашите истории.

– Има ли вероятност бившата народна представителка да ви ревнува от сегашната ви съпруга или пък да се притеснява, че двамата може да заживеете в апартамента в „Овча купел“?
– Не знам от какво се притеснява, двете не се понасят. Но докато бях в семейни отношения с Весела Драганова, тя ме преследваше и събираше доказателства за мен. Беше пуснала детективи по петите ми. Връщайки се от чужбина, носех подарък за детето, а тя му каза:

Няма да вземеш подаръка от баща си той има нова жена“. Така разбрах, че съм следен, дори по време на развода. Обясних й, че аз просто ще се оженя за другата, че това е нещо повече от връзка с жена. Весела ме е следяла много още по време на брака, може би го е правела в продължение на 4 години. Тя се познава задочно с третата ми съпруга, защото я е виждала от снимките на детективите. Знаеше всичко за мен по часове и минути, с кого съм се срещал през деня. Тя е човек, който наистина обсебва и дори когато види, че нещата са загубени, проявява някакво нездраво любопитство. Просто й доставя удоволствие да се меси в нещата. Дори изнесе за мен доста нелицеприятни неща в медиите.

– Другата жена ли беше повод да се разведете?
– Не, просто нещата не вървяха и приключиха поради дълбоки и непоправими различия в характерите. Държа да подчертая, че не правя нищо противозаконно. Да е жива и здрава, тя управлява имоти, крито е наследила по някакъв начин. Част от тях сме придобили заедно, макар че тя твърди друго. Постоянно обяснява: „Това не е твое, това е с мои пари купено и принадлежи на детето ни“. Е, всеки нормален съд знае, че когато двама души делят един покрив, има общ принос. Накрая се оказа, че родителите ми нямат право да ползват жилището си. А тя има всякакви права. Много неща за нея хората не знаят.

– Така ли?
– Това, което сме изкарали двамата – защото аз с години правех концерти, бях продуцент, снимах – и тя го знаеше, го броеше за общо, правеше сметка на парите ни. В момента, в който се появиха разногласия помежду ни, почна: „Това не е твое, това аз съм го уредила като финанси“. Мереше всичко с двоен аршин. Жената, която казваше, че трябва да се спазват християнските ценности, стигна до там, че назначи близките си на заплата към партията и всички се хранят с тази царска субсидия. И до ден днешен имат сграда, която тя е купила чрез кредит, леля й е зам.-председател на партията – на заплата, брат й е юрист – на заплата. Докато беше в парламента, караше „Хюндай“, за да не дразни хората. От половин година кара „Ауди А4″, което било на лизинг. Рекох и на нея, и на брат й: „Не мога да разбера какво искате от мен. Аз по никакъв начин не съм опетнил името й. В случая обаче ме лишавате от правото аз и майка ми да обитаваме собственото си жилище“. Защо преди да се оженя за трети път, можех да ходя там, а вече не мога? Обърквам се в нейните тълкувания.

Исках хората да знаят, че човек, ползвал благата на партията си, днес получава заплата пак от там, ама от пари, които не са нейни. А те не са нейни, защото хората не са гласували навремето за „Партията на българските жени“, ами за Симеон Втори. А тя, не пожелавайки да върне субсидията, стана милионер. Днес живее с депозитите.

– Сигурен ли сте, че е милионер?
– Би трябвало, беше милионер.

– Питам, защото нещата между вас опират до един апартамент…
– Тя не е милионер в качеството си на лични спестявания, а в качеството си на лидер. Поне едно 500 000 лева са й останали от тези близо 2-3 милиона. А това са народни пари, с които тя се е облагодетелствала, без да има моралното право. А законово може и да има, не зная. Тя води един луксозен живот – ходи къде ли не, храни се в скъпи ресторанти, кара скъпа кола, купува най-доброто за децата си и дава под наем жилища от първия си съпруг, за когото казваше, че никога няма да вземе нещо от него. Сега се стигна до там един апартамент, който е дарение, да бъде спорен. Защо да не го обитавам? Защо да не го ползва майка ми? Нали тя го е купувала навремето?

– В момента обитаем ли е апартаментът?
– Не, няма никой. Аз смених ключалката, сложих нова брава и дори си извадих документ за това, уведомих МВР и прокуратурата. Посъветваха ме да не разбивам повече. Ами ако нямаше къде да спя, какво щях да правя – да си търся полянка ли?

– Опитахте ли да решите този въпрос помежду си с бившата си жена?
– Не, тя е такъв човек… Многократно е споменавала, още преди да се разведем: „Аз не искам ти да идваш на погребението ми. Ти за мен не съществуваш. Никога с теб няма да разменя една дума, ще комуникираш с брат ми“. Така е и до ден-днешен.

Вярно, брат й – адвокат Владимир Драганов, е добър човек. Единственият му грях е, че обслужва сестра си, а тя му плаща заплата.

– Вярно ли е, че сте се запознали с Весела Драганова по обява във вестник?
– Това е друга тема, да не я коментираме.

– Защо?
– Защото е нещо лично и не касае този случай.

– Последно, какво ще кажете на Весела Драганова?
– Да спазва законите. След като години наред говореше, че хората трябва да ги спазват, да го направи и тя.

Весела има апартамент в „Овча купел“ – едното жилище е на първия етаж, дареното е на четвъртия, в общ вход са. В рамките на един месец починаха майката на Весела и моят баща. Мислех, че скръбта я е облагородила, обаче сбърках. Голяма горчилка съм насъбрал. Чух, че ми изнасяла багажа чанта по чанта, ризка по ризка, костюм по костюм, имам снимка в джиесема си. Извикала секретарката си за свидетел. Качила багажа ми на 4 етаж при майка. Вярвайте, че ако не беше дъщеря ми, щях да извикам полиция. Сълзите в очите на Йоана ме спряха. Тези неща ме отблъснаха окончателно от Весела, благодарен съм, че съм жив. От напрежение платих сериозна цена – разбих здравето си. Искам тя да живее добре и да не прави другите нещастни. Да не пада толкова ниско.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Бившият мъж на Весела Драганова – оперният певец Георги Илиев: Весела забрани на майка ми да живее в жилището си! ИНТЕРВЮ"

  1. Веско   09.11.2012 at 18:05

    Хайде, къде са членовете на партията на бг жени?! Наивници- Веселка прибрала държавната субсидия от 3 млн. лв., внесени по лични сметки и вие членове си мълчите.Та, тя ги има тези пари от и заради вас. Ревизирайте вашата „лидерка“. Вземете властта!!! Направихте една посредствена жена милионер?!! Защо?! Навници или страхливци сте? Докажете обратното и че можете. Сградата, закупена за цетрала на партията ви докато е още ваша я превземете и се настанете да работите за партията. Защото псевдо-лидерката ви като нищо ще я продеде за два пъти по толкова милиони. Бързайте, че отново тази майсторка ще ви изработи!!!

    Отговор
  2. g rsacwgxy   22.06.2020 at 6:13

    I appreciate, cause I found just what I was taking a look for.
    You have ended my four day long hunt! God Bless you
    man. Have a great day. Bye

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *