Подмладете бюста си с чудодейни билкови компреси

Кожата на деколтето и бюста, наред с тази на очите, е най-нежна и изисква най-много грижи. Тя първа губи младостта си и безмилостно издава белезите на старостта. Освен това не подлежи на никакви хирургични намеси. Затова е важно навреме да започнете да се грижите за тези зони.

Кожата на деколтето се нуждае от ежедневни грижи
Кожата на деколтето се нуждае от ежедневни грижи

Използвайте няколко лесни процедури, които помагат на кожата да се възстанови. Задължително я почиствайте сутрин и вечер със средство за миене на лицето или меко тоалетно мляко. Обръщайте специално внимание на кожата на врата – там, където остатъците от боя за коса могат да предизвикат раздразнение.

Използвайте меко излющващо средство за отстраняване на малките подкожни пъпки и загрубели участъци на кожата. След това нанесете безалкохолен тоник и протрийте кожата отдолу нагоре с напоен с течност памучен тампон.

Кожата на деколтето и бюстаОвлажнявайте кожата на шията и деколтето с натурални екстракти и извлеци на масла от авокадо, гроздови семена и маслини. Те попиват бързо, не цапат дрехите и не запушват порите.

Вечер, след като сте почистили областта на деколтето и шията, трябва да покриете кожата със слой крем за 40 минути и след това да й направите лек масаж. Остатъците от крема отстранете с хартиена салфетка. Ако кожата ви не е много чувствителна, използвайте лосиони на основата на алфа-киселини. Това ще й помогне да остане еластична и гладка. А хидра-тантният крем на същата основа прекрасно почиства порите и изглажда бръчките.

Подхранващите и омекотяващи процедури включват и множество домашни маски.

При повяхваща кожа са полезни контрастните компреси. Ако ги правите сами обаче, имайте предвид, че процедурата трябва да започва и да завършва със студен компрес. Горещият се прилага за 1-2 минути, студеният – за 4-5 минути. Горещите компреси е най-добре да се правят от настойка на лайка, бреза, конски босилек, мента, липов цвят и други успокояващи средства.

Вместо студена вода за компрес може да използвате парче лед, като протривате бързо шията и деколтето. Във водата за компреси може да добавяте морска или готварска сол в съотношение 1 с. л. сол на 1 литър вода или настойка. Солта има дезинфекциращо и стягащо действие.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *