Храни при болки в ставите

stavni-bolki

Оплакванията от болки в ставите са сред най- честите медицински проблеми. В повечето случаи са засегнати коленете, което не е изненада, тъй като там са едни от най- сложните стави, пада голяма тежест и участва в много движения. Според науката, има храни, които могат да облекчат болките в ставите.

Кърито съдържа вещество, известно като куркумин, което помага за облекчаване на ставните болки. Дълго време се използва при редица здравословни проблеми, например артрит. Блокира производството на вещества, които допринасят за възпалението.

Джинджифилът е широко разпространен в азиатската кухня. Активните му съставки, джинджероли, помагат срещу подуването и болката. Използва се в аюрведа медицината срещу ревматоиден артрит, симптоми на остеоартрит, включително хронична болка. Най- ефективен е под формата на стандартен екстракт.

bolki

Рибното масло е известно като полезно за сърцето. Но помага и при ставните болки. Маслото от риба треска се е използвало при ставни болки още през Средновековието. Маслото от сьомга, риба тон, херинга е богато на омега- 3 мастни киселини.

Броколи е много ефективен при остеоартрит. Богат е на антиоксиданти, витамини, минерали и други вещества. Броколито съдържа вещество, наречено сулфорафан, което блокира ензимите, които причиняват ставни болки при артроза.

Ако искате да се справите със ставните болки, храната може да ви е от голяма полза. Разбира се, не трябва да прекалявате с тези храни или да ядете само тях. Просто ги включвайте в ежедневието си, като част от ястията ви.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Храни при болки в ставите"

  1. I loved as much as you’ll receive carried out right here.
    The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish.

    nonetheless, you command get bought an edginess over that
    you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same
    nearly a lot often inside case you shield this increase.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *