Най- подходящите зеленчуци за отслабване

krasota-hranene

Знаете, че плодовете и зеленчуците трябва да са значима част от дневното ви меню, за да можете да отслабнете. Ето кои са най- подходящите зеленчуци за сваляне на килограми:

1. Спанак. Основните съставки в спанака са водата и протеините. Съдържа малко въглехидрати, но много фибри. Спанакът е много богат на полезни вещества като: витамини А, С, Е, К, В1, В2 и В6. На минерали като желязо, магнезий и калций.

Най- добрият начин за консумация на спанак е като го приготвяме задушен. Не го варете с вода, защото така губите някои от най- полезните му съставки, като калций, желязо и магнезий.

Много е подходящ за обяд или вечеря. Може да го сготвите в тиган с малко чесън и зехтин.

2. Краставици. Също сред най- подходящите зеленчуци за отслабване. Съдържа тартарова киселина, която не позволява превръщането на въглехидрати в мазнини. Съдържа и целулоза, която елиминира токсините и намалява холестерола.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

3. Чушки. Достатъчно е да ги ядете по малко и в сурово състояние, за да помогнат за отслабването ви. Лютите чушки също са полезни за топенето на излишните мазнини.

4. Домати. Идеални са за пречистване на организма. Богати са на антиоксиданти, биофлавоноиди, витамини А, В, С, В3 и К. Също на минерали като фосфор, калций, цинк, магнезий, калий, натрий, манган и др. Предлагаме ви много полезна рецепта за напитка от домати, която можете да включите в диетата си за отслабване:

Съставки:

– 1 домат
– 2 чаши вода
– Сок от половин лимон
– 2 моркова

Измийте доматите и морковите, за да ги направите на сок. Когато получите сока от тях, смесете го с две чаши прясно вода, после му добавете сока от половин лимон.

Пийте напитката 20 минути преди обяд и вечеря всеки ден в продължение на 5 последователни дни. Починете 5 дена и започнете отново. Ако се храните правилно и тренирате по малко всеки ден, ще успеете да свалите няколко килограма.

5. Чесън и лук. Много подходящи подправки за диетата ви. Пречистват тялото ни, помагат за изхвърлянето на токсините и натрупаните мазнини. Подсилват функцията на черния дроб и пазят здравето на сърдечно- съдовата ни система.

Всяка сутрин изяждайте една скилидка чесън заедно с чаша вода.

Лукът трябва да се консумира суров, в малки количества и нарязан на тънки ленти. Суровият лук пречиства по- добре организма.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *