Кои храни да изключим от менюто си, за да нямаме целулит

Кои храни да отбягваме, за да се справим с целулита?

celulit-borba

Алкохол. Стимулира целулита – появата и развитието му. Това е сред първите храни, които ще премахнат от диетата ви, защото съдържа много калории.

Диетични газирани напитки. Заради етикета light, напитките съдържат вещества, които не помагат на тялото да се освободи от токсините, отговорни за появата на целулит.

Наситени мазнини. Организмът се нуждае от малко количество мазнини, за да може да усвои определени витамини, но здравословната и балансирана диета ви осигурява необходимото количество. Излишеството може да предизвика натрупване на излишни мазнини, които се превръщат в целулит. Не яжте масло, маргарин, мазни меса.

Люти чушки. Внимавайте да не прекалявате с лютите чушки. В умерено количество пикантните подправки са полезни за теглото, но прекаляването с тях може да раздразни стомаха и да доведе до натрупване на токсини в организма и задържане на течности. Резултатът е, че целулитът се увеличава или се развива по- бързо.

Пържени храни. Трябва особено много да внимаваме с тях. Първо, заради маслото, което съдържат. Помнете, че наситените мазнини са изключително вредни за целулита.

parjeno

Кафе. Оставя в тялото ни токсините, които са трудни за изхвърляне. Те образуват мастни депа. Казва се, че кафето ускорява метаболизма, но не помага за отслабването, тъй като целулитът се влошава.

Рафинирано брашно. Паста, бял хляб и тестени изделия съдържат празни калории. Избягвайте тези храни.

Млечни продукти. Принадлежи към семейството на рафинираните храни, които се превръщат в токсини в организма. Затова благоприятстват появата на алкохола. Заместете ги с обезмаслени млечни продукти.

Излишна захар. Забравете за храните с много захар: храносмилането им обикновено е сложно и улеснява появата на токсини, които влошават мастната тъкан. Благоприятстват напълняването и появата на целулита.

Солени и опушени храни. Излишната сол причинява задържане на течности. Това влошава кръвообращението, което е идеалното условие за появата на целулит. Не яжте опушени и осолени храни.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *