Как да се храним срещу целулит

Целулитът е инфекция, която засяга кожата и подкожните тъкани. Това е натрупване на мастна тъкан, която образува възли от мазнина, вода и токсини. Обикновено се образува в долната част на тялото – корем, ханш, дупе и крака. На външен вид прилича на портокаловата кожа, както се нарича още целулита.

celulit-dieta

Макар да е трудно, не е невъзможно да се справите с него. Чрез някои лесни съвети и диетични навици, ще се справите с омразния ви целулит:

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК

1 . Пийте от 1 до 2 литра вода между храненията. Помага да се елиминират токсините. Пийте пречистващи чайове, които ще ви помогнат да изхвърлите излишните течности, ускорява топенето на мазнините и пречиства организма.
2 . Избягвайте солта, тъй като натрия задържа течностите.
3 . Яжте всеки три часа: 3 основни хранения (закуска, обяд, вечеря) и 2 малки закуски (10- 11 и 15- 16 часа). Важното е да ядете по малко и по- често.
4 . Включете животински и растителни протеини за всички хранения.
5 . Сменете рафинираните въглехидрати (бяло брашно, бял ориз…) с пълнозърнести въглехидрати (пълнозърнестcelulit-navici ориз, овес)
6 . Не яжте наситени мазнини и избягвайте пърженото. Наблегнете на готвенето на пара. Яжте храни, богати на есенциални мазнини.
7 . Спрете газираните напитки.
8 . Избягвайте поемането на токсини, като кофеин и алкохол. Спрете цигарите.
9 . Яжте бавно, като дъвчете бавно всеки залък.
10 . Спрете сладкишите, тестените и захарни изделия.

НАВИЦИ НА ЖИВОТ СРЕЩУ ЦЕЛУЛИТ

Използвайте по- отпуснати дрехи и 2 пъти на ден използвайте антицелулитни продукти върху засегнатата зона с масажни движения. По този начин активирате кръвоснабдяването в проблемната област.

Масажът трябва да е чрез движения нагоре. Започнете от глезените и бавно тръгнете към бедрата с кръгообразни движения. При ръцете, започнете от китките нагоре към раменете. На бедрата, ханша и седалището кръговите движения трябва да по посока обратна на часовниковата стрелка. Върху корема – също.

Преди да нанесете антицелулитния продукт, кожата в проблемната зона трябва да е ексфолирана, за да влязат дълбоко активните съставки. Ексфолирайте кожата си веднъж седмично. Може да използвате някоя рецепта за домашен ексфолиант – например, морска сол.

Правете упражнения, за да тонизирате мускулатурата си и да улесните топенето на мазнините.

Упражнения срещу целулит. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/G5iQqLuDTdc

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *