Храни, които ни правят по- красиви и ни подмладяват

Знаете ли, че храната влияе върху процеса на стареене и можете да го забавите чрез нея? Протеини, здравословни мазнини, както и антиоксидантите са задължителни продукти за вашия хладилник. Открийте ключа към подмладяването и, разбира се, красивата фигура

За отслабване и топене на мазнините – „Диетин- комплект“. ВИЖ ТУК:

подмладяване

Козметичните продукти без съмнение са много полезни, за да поддържаме кожата си по- млада и опъната, но много храни съдържат най- добрите съставки, които забавят стареенето.

Видимите белези на стареенето не са причинени само от външни фактори като замърсяването на въздуха, тютюна или слънцето, които активират свободните радикали. Това обаче се случва и от вътрешните процеси на окисляване в тялото. Затова яденето се отразява на състоянието на нашата кожа, коса и нокти.

Здравословната и балансирана диета, като средиземноморската, е много добър съюзник срещу остаряването, защото включва много храни богати на витамини, минерали и мастни киселини. Освен това, е чудесен режим не само за здравословно отслабване, но и за поддържане на фигурата.

Плодовете, най- вече цитрусите, са едни от естествените източници на антиоксиданти. Високото съдържание на витамини, особено С, както и на фибри, пречистват идеално тялото.

Витамин Е се смята за витамина на красотата заради силната си способност да неутрализира свободните радикали и заради способността им да обновява тъканите. Това съкровище на природата се съдържа в зехтина, олиото и соевото олио, в някои ядки като лешниците, фъстъците и др, авокадото и пълнозърнестите зърнени храни.

Зелените зеленчуци доставят повечето полезни минерали, за да поддържаме кожата стегната и блестяща, както и подмладяване1за прекрасна коса – магнезий, желязо, селен, калий и витамини. Също така, включете в подмладяващата диета червени и оранжеви плодове и зеленчуци – домати, моркови, тиква, червена чушка, кайсия и др. Не само са антиоксиданти, но та богати и на бетакаротени, които защитават кожата от външни влияния.

Мастните киселини участват в структурата на клетките. Освен че намаляват холестерола и предпазват от сърдечно- съдови заболявания, правят кожата еластична. Омега- 3 мазнините се съдържат най- вече в рибата. Яжте я 2- 3 пъти в седмицата. Омега- 6 допринасят за цялостното здраве на тялото и се съдържат в доста ядки, например слънчогледа.

Лукът, богат на антиоксиданти, яйцата, млякото и млечните продукти, са много богати на калций, който предпазва костите. Не пропускайте да включите в диетата си зелен чай и соя.

Соята е богата на калций, фосфор, калий, витамини Е и В. Съдържа и исофлавоноиди, които поддържат хормоналното равновесие, особено в менопаузата. Зеленият чай е много силен антиоксидант, който не само пречиства, но и помага в отслабването.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *