5 мощни храни срещу целулит

Целулитът се появява, когато мастните депа бутат съединителната тъкан под кожата. Тъй като тази мазнина съдържа много водни клетки, течността се разпространява и се образуват бучици.

celulit-mitove

Целулитът се среща по- често при жените, защото тъканта на женската кожа е по- тънка и по- пореста. Различни фактори могат да допринесат за образуването на целулит, наследственост, небалансирано хранене, начин на живот и пр.

Един от най- сигурните начини за справяне с целулита и храненето. Трябва да включите есенциални мастни киселини, антиоксиданти и минерали. Тези храни регулират метаболизма.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

5 ТАЙНИ ХРАНИ СРЕЩУ ЦЕЛУЛИТ:

1. Ленено семе. Влияе на нивата на естрогена и увеличава производството на колаген. А колагенът е основната съставка на съединителната тъкан. Прави кожата здрава и помага за намаляване на видимата част на целулита. Ако добавите към храненето си смелено ленено семе, почти веднага ще усетите антицелулитния ефект. Слагайте по две лъжици дневно в киселото мляко. Може да го използвате и превантивно срещу образуването на целулит.

leneno-seme
2. Лимонов сок. Помага на тялото да изхвърля натрупаните токсини. Може да го добавяте към водата си. Съдържа голямо количество антиоксиданти. Изпийте чаша топла вода с лимонов сок сутрин, за да пречистите тялото си.
3. Аспержи. Пречиства тялото от натрупаните токсини. Съдържа различни полезни вещества, като минерали, антиоксиданти и фибра. Имат диуретичен ефект.
4. Зелена напитка. Тези сокове са много подходящи за намаляване на целулита, може да комбинирате джинджифил, зеле и ябълки.
5. Вода. Също помага за премахването на токсините, които се крият под мастния слой. Помага на тялото най- лесно да изхвърли токсините. Хидратацията изглажда кожата и я изчиства.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *