5 анти- целулитни храни

Дупките по дупето, краката, корема – това е проклятие за всяка жена. За щастие, има храни, които могат да ни помогнат срещу целулита. Нека разгледаме кои са и как действат!

celulit-hrani

 Омразната портокалова кожа може да се дължи на много фактори – наследственост, възраст, хормони и др. Лошо кръвообращение кара мастните депа, които се намират в съединителната тъкан, да отстъпват място да дупките. Доброто кръвообращение кара нивата на течностите да са в баланс, така краката ни изглеждат красиви, а кожата – гладка.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК

 СЛЪНЧОГЛЕДОВИ СЕМКИ

Пълни са с витамин Е, калий, цинк, селен и витамин В6, който помага за усвояването на протеините, възстановява  и заздравява съединителната тъкан.  Като натурален диуретик, витамин В6 също изхвърля излишните течности, премахва подуването и прави целулита по- незабележим. Може да добавяте по 1 с.л. слънчогледови семки към салатата, към закуската или отделно.

 ЛЮТАТА  ЧУШКА И ЧЕРВЕН ПИПЕР

Капсаицинът, основната съставка на лютата  чушка и пипера, помага за отслабването: термогенният ефект увеличава cherven-piperскоростта, с която се изгарят мазнините. Изследвания доказват, че пикантното позволява на метаболизма да повиши температурата и да гори повече калории. Тези храни създават усещане за ситост.

 КОРЕН ОТ ДЖИНДЖИФИЛ

Изчиства тялото от токсини, намалява апетита, ускорява метаболизма. Помага на храносмилането и подобрява кръвообращението, което помага на тялото да изглади целулита. Добавете чаша чай от джинджифил към ежедневното си меню и така можете да се възползвате от свойствата на растението.

 АНАНАС

Съдържа два храносмилателни ензима бромелин и папаин, които разграждат  протеините и помагат за синтеза на колаген, който пречи за образуването на целулит.

 КАНЕЛА

Тази подправка е пълна с антиоксиданти, помага на кръвообращението, изхвърля токсините, намалява образуването на дупки по кожата. Само с половин лъжичка дневно, ще получите резултати. Ако я включите по- активно, по- добре, разбира се.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *