10 храни, с които да борим летните жеги

dieta-v-jegite

Грижата за храненето е сред най- важните фактори, за да се справим с летните жеги. Здравословната, разнообразна и балансирана диета, в която можем да включим някои храни, ще ни помогне да държим настрана високите температури. Храните, които ни помагат да издържаме повече на жегата през лятото, са богати на важни хранителни вещества за здравето и теглото ни.

Ето кои са те:

Диня. Приема на повече вода през лятото е гаранция, че ще сме хидратирани, а динята е сред плодовете, които я съдържат най- много. Освен това съдържа антиоксиданти и каротеноиди, които ни помагат в жегата и срещу свободните радикали.

Череши. Освежават и са много вкусни. Богати са на витамин А и на още много витамини и минерали. Нискокалорични са и богати на вода и фибра. Проблемът е, че ги има само в началото на лятото.

Моркови. Съдържат бетакаротени, които ни предпазва от вредното влияние на слънчевите лъчи. Също и да имаме по- силен тен по естествен начин. В същото време действат освежаващо. Може да ги консумираме и на сок, стига да е прясно изцеден.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

dieta-v-jegite-1

Домати. Съдържат вода и вещество, наречено ликопен, което действа като мощен антиоксидант и забавя стареенето. Предпазват от рак и сърдечно- съдови проблеми. Може да ги ядете на салата или под формата на сок, стига да е прясно изцеден.

Мента. Свежа и ароматна подправка, идеална за летните ви ястия и напитки. Може да я приготвяте на чай, да я добавяте към лимонадата си. Помага при храносмилателни проблеми и главоболие, предизвикано от жегата.

Анасон. Действа много освежаващо в летните дни. Може да го пиете под формата на напитка, като добавите лъжичка анасон към чаша гореща вода. Оставете да престои 10 минути преди да филтрирате и да пиете. Напитката пречиства тялото от токсините.

Праскови. Съдържа 87% вода, също така калий, желязо и витамин С. Прасковите действат освежаващо и пречистващо.

Кайсии. Също много подходящи за летните жеги. Богати са на минерали и витамини.

Червена цикория (радикио). Също много полезна в жегите. Действа хидратиращо. Помнете, че през лятото не трябва да пиете вода само, когато сте жадни, тъй като тялото губи много течности, заради потенето.

Краставици. Съдържат 90% вода. Богати са на много витамини и минерали, също и на фибри. Яжте ги сурови – на салата или таратор.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *