10 храни, които помагат за отслабване

Всички знаем, че топенето на мазнини и отслабването не са лесни, но не са и невъзможни. Дали защото искаме по- стилна фигура, по- здравословно тегло или и заради двете причини, но отслабването изисква полагането на усилие.

dietichni-zelenchutsi

Предлагаме ви да ви запознаем с 10 храни, които помагат за топенето на мазнините, за да ги включвате по- често в режима си.

1. Зелен чай. Помага за контролирането на теглото, дори да ядете повече мазнини. Намалява способността за усвояване на мазнини и увеличава метаболизма, което е ключовото за топенето на мазнини.
2. Диня. Също като пъпеша, съдържа много вода и е подходяща за диетите за отслабване. Увеличава чувството за ситост, антиоксидантите и полезните вещества за топенето на мазнините. Редовната консумация на диня може да ви помогне да отслабнете, особено в областта на корема.
3. Ябълка. Също като крушата, съдържа веществото пектин, което помага за дезинтоксикацията на организма и предпазва от лошия холестерол. Тези плодове са полезни за отслабването, тъй като съдържа витамин С, бета- каротен, диетична фибра, флавоноиди, антиоксиданти, витамини и минерали.
4. Грозде. Както и стафидите, пречиства от токсини и помага за отслабването. Консумацията помага за контролирането на холестерола, тъй като е богат на калий и витамин В. Добър вариант за топене на мазнини.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

domati-dieta
5. Домати. В 100 грама се съдържат само 333 калории. Този зеленчук е идеален за отслабване, богат е на антиоксиданти, витамини и минерали, които помагат за дезитоксикацията на тялото, активират метаболизма и благоприятстват елиминирането на мазнините.
6. Сурови зеленчуци. Особено зеленолистните, съдържат много вода и малко калории. Може да ги ядете на салати или шейкове. Сред препоръчителните са спанак, моркови, домати, праз, маруля, целина и патладжан.
7. Яйце. Препоръчват се винаги в диетите за отслабване.
8. Овес. Богат е на сложни въглехидрати, фибра и протеини. С нисък гликемичен индекс е. Съдържа ненаситени мазнини и микронутриенти. Подобрява храносмилането и метаболизма.
9. Супа. Зеленчуковата супа е сред добрите варианти за диета. Нискокалорична е, засища и ни зарежда с полезни вещества. Освен зеленчукова, може да разнообразявате с пилешка, с ориз или овес.
10. Риба. Един от добрите източници на протеини. Източник на омега- 3 мазнини.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *