Виртуозът Васко Василев живял в дом за изоставени деца

Васко Василев
Най-прочутият български цигулар Васко Василев, подобно на други родни знаменитости, не се е радвал на безгрижно и розово детство. И до ден днешен музикантът живеел с мисълта, че е грешка на съдбата, тъй като не бил планувано дете и родителите му не били подготвени за неговата поява. Два дни след раждането му, майка му и баща му взели единодушното решение да го оставят в институция. Професорът, който се грижел за здравето на пеленачетата бил близък приятел на семейството му и го приел без формалности и документи, с уговорката да се грижат добре за него докато решат по-нататъшната му съдба.

Бъдещият виртуоз живял половин година редом с други изоставени новородени до момента, в който не се появили неговите прабаба и прадядо от Пловдив. Именно възрастните хора го спасили от грозящата го съдба да прекара живота си до пълнолетие в злокобните домове за деца, лишени от родителска грижа.

В педиатрията преценили, че възрастната двойка е надеждна и с удоволствие й поверили грижите за малкия Васко. Съвестта и родителското чувство в майка му и баща му се събудили доста по-късно, когато те осъзнали, че имат доживотен ангажимент, от който не могат да се отърват дори след неуспешния опит. Впоследствие те се превърнали в мечтаните родители за всяко дете, защото самият Васко споделя, че никога не е бил свидетел на караници, разправии, свади и насилие в семейния дом.

Майка му и баща му давали рамо на всичките му увлечения и не държали на всяка цена да преуспее в живота. Именно това спомогнало за феноменалното развитие на таланта му, защото сверил на цигулката с любов, а не насила.

След като израснал той научил за премеждията си като пеленаче, но никога не е обвинил за тях родителите си. Травмата от миналото обаче се проявявала в нежеланието му да има деца, което той оправдавал с грижите за сестра си и прочутата цигуларка Ванеса Мей, с чиято майка Васко Василев имаше дълга любовна връзка.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Виртуозът Васко Василев живял в дом за изоставени деца"

  1. http://bit.ly/   05.09.2021 at 21:38

    Wow, marvelous blog structure! How long have you ever been running a blog for?
    you make blogging glance easy. The total look of your website is magnificent, let alone the content material!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *